Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos radikalaus religinio judėjimo lyderis apklaustas po išpuolio prieš filmo „Matilda“ kūrėjo teisininką

Rusijos radikalaus ortodoksų judėjimo „Krikščioniška valstybė – Šventoji Rusia“ lyderis Aleksandras Kalininas buvo apklaustas dėl dviejų automobilių padegimo prie režisieriaus Aleksejaus Učitelio advokato Konstantino Dobrynino biuro, ketvirtadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė šaltinis teisėsaugos institucijose.
Aleksejus Učitelis
Filmo „Matilda“ kūrėjas Aleksejus Učitelis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Kinas Rusija Religija

Po apklausos A.Kalininas buvo paleistas, bet jo brolis Jurijus ir dar du įtariamieji buvo sulaikyti.

„Aleksandras Kalininas buvo apklaustas byloje dėl padegimų, jo komentarai apie filmą „Matilda“ ir jo autorių Aleksejų Učitelį perduoti ekspertizei“, – sakė šaltinis.

Kitas šaltinis nurodė, kad trims sulaikytiems asmenims – Jurijui Kalininui, Aleksandrui Bajanovui ir Denisui Mantalucei trečiadienį dėl įtarimų padegus automobilius prie K.Dobrynino biuro Maskvoje buvo pateikti kaltinimai tyčiniu turto naikinimu, už kurį gresia iki penkerių metų įkalinimo.

Rugsėjo 11 dieną K.Dobryninas feisbuke paskelbė, kad nežinomi asmenys prie advokatų kontoros „Pen&Paper“ padegė automobilius. Pridėtose nuotraukose matyti, kaip šalia gaisro vietos guli popieriaus skiautės su užrašu „Už Matildą – degsite“.

Vėliau advokatas kreipėsi į Rusijos federalinę saugumo tarnybą (FST), prašydamas patikrinti organizaciją „Krikščioniška valstybė – Šventoji Rusia“ dėl terorizmo. K.Dobryninas atkreipė dėmesį į A.Kalinino interviu interneto leidiniui „Meduza“, kuriame, advokato nuomone, teisinamas smurto naudojimas ir turto naikinimas siekiant uždrausti meninį filmą „Matilda“.

A.Učitelio „Matilda“ bus pradėta rodyti spalio 26 dieną. Filme pasakojama apie būsimo paskutinio Rusijos caro Nikolajaus II ir balerinos Matildos Kšesinskajos meilės romaną.

Filmą „Matilda“ griežtai kritikavo griežtosios linijos nacionalistai ir kai kurie Rusijos Ortodoksų Bažnyčios, carą Nikolajų II paskelbusios šventuoju kankiniu, tikintieji. Prieš filmą aktyviai veikia Valstybės Dūmos deputatė Natalja Poklonskaja, buvusi aneksuoto Krymo vyriausioji prokurorė.

Trečiadienį buvo pranešta, kad Lipecko srityje buvo sulaikytas A.Kalininas ir trys įtariami automobilių padegimo bendrininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius