Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijos rinkimų komisijos pirmininkė atsakė į komentarą dėl A.Navalno ir O.Lurjė

Rusijos Centrinės rinkimų komisijos pirmininkė Ela Pamfilova nesutinka su liberalios visuomenės dalies atstovų komentarais, kuriuose neteisingu vadinamas Komisijos sprendimas dėl žurnalisto Olego Lurjė ir opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno kandidatūrų kitų metų kovą įvyksiančiuose prezidento rinkimuose.
Ela Pamfilova
Ela Pamfilova atsakė į komentarą dėl A.Navalno ir O.Lurjė / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Labai daug komentarų dėl mūsų vakarykščio sprendimo … pagal straipsnį „teistumas“ neleisti registruotis … Lurjė ir Navalnui. Ir buvo vienas Ksenijos Anatoljevnos (Sobčak) komentaras, … kad tai siaubingai neteisinga“, – antradienį per Centrinės rinkimų komisijos posėdį sakė E.Pamfilova.

„Leisiu sau atsakyti. Mano nuomone, siaubinga tai, kad mūsų liberalų bendruomenė, kuri iš esmės visuomet turi ginti žmogaus teises ir įstatymą, mano, kad sprendimas, priimtas tiksliai pagal įstatymus, yra neteisingas“, – pabrėžė ji.

„Įstatymas gali būti neteisingas. Tačiau bet kuriuo atveju jį tobulinti yra jau įstatymų leidėjų reikalas … Mūsų užduotis veikti griežtai ir tiksliai pagal tuos įstatymus, kurie yra“, – sakė Centrinės rinkimų komisijos pirmininkė.

E.Pamfilovos nuomone, Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) stebėtojų misija per 2018 metų prezidento rinkimus bus gana gausi.

„Glaudžiai bendrausime su ESBO, dirbsime su ESBO misija, nes mus saisto rimti tarptautiniai susitarimai ir turime tam tikrų įsipareigojimų vieni kitiems. ESBO misija išsiuntė savo preliminarią ataskaitą, išsakė savo pageidavimus. Manau, kad misija gali būti gan gausi. Ir mes tuo suinteresuoti“, – antradienį žurnalistams sakė E.Pamfilova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius