Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos sąjungininkai Vakaruose – ir prieš abortus pasisakančios organizacijos

Rusijos nacionalistai ir socialiniai konservatoriai bendradarbiauja, kad, pasinaudodami prieš abortus pasisakančių organizacijų ryšiais, visame pasaulyje skleistų Rusijos geopolitinę propagandą. Tai atskleidė kraštutinės dešinės aktyvistų elektroniniai laiškai, kuriuos paviešino slapta organizacija „Shaltai Boltai“, rašo „Buzzfeed“.
Vladimiras Putinas su Rusijos stačiatikių bažnyčios atstovais
Vladimiras Putinas su Rusijos stačiatikių bažnyčios atstovais / „Scanpix“/AP nuotr.

„Shaltai Boltai“ gauti elektroniniai laiškai – iš Georgijaus Gavrišo pašto dėžutės. G.Gavrišas – buvęs Rusijos ambasados Graikijoje pareigūnas ir ilgametis ultranacionalisto Aleksandro Dugino „Eurazijos“ judėjimo narys.

Laiškuose – dažni susirašinėjimai tarp aukšto rango Kremliaus atstovų (pvz., A.Dugino, vadinamo „stačiatikių oligarcho“ Konstantino Malofejevo, kuris palaiko artimus ryšius su teroristais Rytų Ukrainoje, ir Aleksejaus Komovo – stačiatikių Bažnyčios atstovo, kuris Rusijai atstovauja Pasauliniame šeimų kongrese).

„Buzzfeed“ pažymi, kad daugelyje laiškų – keistos diskusijos apie tai, kad kai kurie jų kontaktiniai asmenys gali būti užsienio valstybių arba Masonų ordino agentai, kurie nori juos sučiupti. Tačiau iš paviešintų laiškų taip pat leidžiama suprasti, kad G.Gavrišas yra atsakingas už A.Dugino kontaktus su teroristais Rytų Ukrainoje bei už ryšių su kraštutinės dešinės politikais Europoje kūrimą.

Skaitant susirašinėjimus aiškėja, kad K.Malofejevui G.Gavrišas buvo kontaktų su Europa šaltinis. Laiškuose taip pat vyko diskusija apie tarptautinį socialinių konservatorių suvažiavimą rugsėjį Maskvoje, kurį organizavo A.Komovas. Juose taip pat paskelbtas visas pakviestųjų sąrašas.

Ši konferencija Maskvoje sulaukė nemažai pasipiktinimo JAV, nes ji iš pradžių buvo organizuota kaip Pasaulinio šeimų kongreso susitikimas, tačiau ši organizacija buvo priversta atsiimti savo paramą, kai jos partnerinės organizacijos iš JAV atsisakė jame dalyvauti protestuodamos prieš Rusijos karą Ukrainoje.

A.Komovas renginį viename laiške pavadino „tarptautinio prieš abortus pasisakančio judėjimo, remiančio natūralų šeimos planavimą, olimpiada“. Jį parėmė K.Malofejevo ir kito oligarcho iš vidinio Vladimiro Putino rato – Vladimiro Jakunino – valdomi fondai. Organizaciniame komitete buvo ir du Pasaulinio šeimų kongreso vadovybės nariai.

Vladimiras Jakuninas
Vladimiras Jakuninas

Nėra aišku, kam G.Gavrišui reikėjo detalaus visų narių sąrašo. Praėjus keturioms dienoms po konferencijos A.Komovas jam atsiuntė išsamų sąrašą su joje dalyvavusių užsieniečių kontaktais. Jame matyti, kad į Maskvą atvyko valdžios atstovai, religiniai lyderiai, aktyvistai iš 50 valstybių – tokie kaip prancūzas Aymericas Chauprade'as, kraštutinių dešiniųjų Nacionalinio fronto ir Europos parlamento narys, vengrė Katalin Veresné Novák, šeimos reikalų ministrė, pirmoji Kirgizijos dama Raisa Atambajeva. Taip pat pažymima, kad dalį šių svečių rekomendavo Rusijos parlamentarė Jelena Mizulina – vadinamojo „gėjų propagandos“ įstatymo kūrėja. 

Tarp į renginį pakviestų rusų – V.Putino patarėjas Igoris Ščiogolevas ir stačiatikių vienuolis, kuris vadinamas V.Putino nuodėmklausiu, tėvas Tichonas. Tačiau nepažymima, ar jie kvietimus priėmė.

A.Komovas persiuntė šį B.Browno laišką G.Gavrišui ir K.Malofejevui, o jo pradžioje prirašė: „The empire strikes back :)“ (liet. Imperija puola).

57 svečių iš 166 kelionę apmokėjo V.Jakunino vadovaujamas Šv. apaštalo Andrejaus fondas.

Konferencija buvo pabaigta deklaracija, kurioje pasaulis raginamas pasipriešinti LGBT žmonių teisėms, nes kitaip būtų visiškai nužmoginta visuomenė, o valdžiai būtų leidžiama kištis į privačius žmonių gyvenimus ir skatinti specifinę seksualinę gyvenseną bei versti daugumą priimti mažumos polinkius.

Viename iš laiškų amerikietis Brianas Brownas iš Nacionalinės santuokos organizacijos džiaugėsi, kad forumas buvo nuostabus, o visas žiniasklaidos dėmesys padės dar geriau dirbti vardan pasaulinio judėjimo prieš abortus, jeigu juo bus pasinaudota teisingai. Jis taip pridėjo ir komentarą „The Washington Times“, kuriame aiškinama, esą „Human Rights Campaign“ ir Tarptautinė lesbiečių ir gėjų asociacija neša naujos formos kultūrinį imperializmą.

A.Komovas persiuntė šį B.Browno laišką G.Gavrišui ir K.Malofejevui, o jo pradžioje prirašė: „The empire strikes back :)“ (liet. Imperija puola).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius