Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 22 /14:38

Rusijos saugumo tarybos vadovas Nikolajus Patruševas: „JAV organizavo perversmą Ukrainoje“

Rusijos saugumo tarybos vadovo Nikolajaus Patruševo teigimu, JAV investavo 5 milijardus dolerių „destabilizavimo projektui Ukrainoje“, kuris taptų „instrumentu, silpninančiu Rusiją“, rašo rferl.org.
Nikolajus Patruševas
Nikolajus Patruševas / „Scanpix“ nuotr.

Rusijos saugumo tarybai vadovaujantis N.Patruševas taip pat teigė, kad „JAV laiko Europos Sąjungą ant trumpo pavadėlio, kad galėtų primesti sankcijas Maskvai“.

Jo teigimu, JAV galutinis tikslas yra visiškas Rusijos sunaikinimas. „Mes valdome neribotus išteklius. Amerikiečiai mano, kad mes valdome juos neteisėtai ir neteisingai, nes nenaudojama jų taip, kaip jie norėtų“, – aiškino Rusijos žvalgybos pareigūnas.

N.Patruševas taip pat patikino, kad Rusija ir toliau pagelbės pabėgėliams iš Ukrainos ir nesikiš į „pilietinį konfliktą Ukrainos viduje“.

Rusija jau kurį laiką kaltina JAV ekonominiu spaudimu bei piktinasi Europos Sąjungos pritaikytomis sankcijomis. Pati Rusija remia Ukrainos separatistus, siunčia savo karius bei sunkiąją ginkluotę į Ukrainos teritoriją.

Rusijos saugumo tarybos sekretorius pirmadienį pareiškė, kad neįmanoma užkirsti šalies piliečiams galimybės prisidėti prieš Ukrainos separatistų, kovojančių su provakarietiška Kijevo vyriausybe, nes juos valdo „emocijos“.

Kremliaus vanagu laikomas Federalinės saugumo tarnybos (FSB) vadovas Nikolajus Patruševas, dabar vadovaujantis prezidento Vladimiro Putino nacionalinio saugumo patarėjų grupei, sakė, kad tą konfliktą kursto Jungtinių Valstijų pastangos nušluoti Rusiją.

„Mes nieko neraginame ir neskatiname to daryti. Tačiau realiai neįmanoma užkirsti tam kelio“, kai Rusijos žmonės sužino apie „žiaurumus“ esą vykstančius kaimyninėje šalyje, sakė N.Patruševas.

„Juk 2 mln. pabėgėlių iš Ukrainos ne šiaip sau atvyko į Rusiją – jie čia turi giminaičių ir draugų. Jie pasakoja apie ten vykstančius žiaurumus. Po to suveikia emocijos: žmonės ten vyksta ir dalyvauja (kautynėse)“, – jis sakė duodamas platų interviu, kurį verslo dienraštis „Kommersant“ paskelbė pirmadienį.

V.Putinas tvirtina, kad krizė Ukrainoje įsiplieskė dėl smurtinio režimo pasikeitimo, kurį pakurstė ir finansavo JAV, bet N.Patruševas teigė, kad Amerikos tikrasis tikslas – sunaikinti Rusiją.

„Iš tikrųjų jų nejaudina, kas dėsis Ukrainoje. Jiems paprasčiausiai reikia daryti spaudimą Rusijai – ir JAV tai daro... Amerikiečiai skelbia apie savo suinteresuotumą užtikrinti Ukrainos suverenumą ir teritorinį vientisumą. Tačiau Ukraina jų visiškai nedomina. Juos domina Rusija“, – aiškino jis.

„Iš tikrųjų jų nejaudina, kas dėsis Ukrainoje. Jiems paprasčiausiai reikia daryti spaudimą Rusijai – ir JAV tai daro... Amerikiečiai skelbia apie savo suinteresuotumą užtikrinti Ukrainos suverenumą ir teritorinį vientisumą. Tačiau Ukraina jų visiškai nedomina. Juos domina Rusija“, – aiškino jis.

Kremliaus strategas tikino, kad ES paskelbė sankcijas Rusijai tik dėl „JAV įtakos“ ir kad Europa slapta pripažįsta pernai kovą Maskvos įvykdytą Ukrainai priklausančio Krymo pusiasalio aneksiją, išprovokavusį paskelbti pirmąjį sankcijų paketą.

„Vakaruose supranta, kad viskas, kas įvyko Kryme, buvo teisėta; kad buvo referendumas ir panašiai. Ir tikrųjų jiems ypatingų prieštaravimų dėl Krymo nekyla. Ir manau, kad ilgainiui visa tai nurims“, – sakė N.Patruševas.

Žurnalistas dar pasiteiravo FSB vadovo, ar tai amerikiečiai tokie stiprūs, ar europiečiai tokie silpni?

„Ir viena, ir antra. Europiečiai gana bevaliai, ir amerikiečiai – stiprūs. JAV siekia dominuoti pasaulyje. Toks tikslas įrašytas jų doktrinose. Ir kol kas jiems tai sekasi: jie dominuoja, nors pasaulis keičiasi“, – atsakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius