Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos senatorius: Sirija iki 2017-ųjų pabaigos tikriausiai bus visiškai išvaduota nuo IS džihadistų

Rusija palaužė džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) ekonomiką, todėl jos kovotojai iki šių metų pabaigos gali būti visiškai išstumti iš Sirijos teritorijos, ketvirtadienį pareiškė vienas Rusijos senatorius.
Raka
Iš „Islamo valstybės“ atkovotas Sirijos miestas Raka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Federacijos Tarybos saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Viktoro Bondarevo, „Islamo valstybės“ mėnesinis biudžetas smuko nuo 50 mln. JAV dolerių prieš dvejus metus iki 3–4 mln. dolerių šiuo metu.

„Sugebėjome palaužti IS ekonomiką, kuri yra tiesiogiai priklausoma nuo prekybos angliavandeniliais. Prieš dvejus metus, kai Rusija pradėjo savo operaciją Sirijoje, dėl parduodamos naftos į teroristinės organizacijos biudžetą įplaukdavo apie 50 mln. dolerių per mėnesį (apie 3 mlrd. dolerių per metus). Kai kuriais atvejais suma pasiekdavo 10 mln. dolerių per dieną. ISIL (IS) pelnas iš naftos pardavimo dabar smukęs iki 3–4 mln. dolerių per mėnesį“, – laikraščio „Rossijskaja gazeta“ išspausdintame straipsnyje rašo V. Bondarevas.

Pasak V.Bondarevo, dabar dėl lėšų stokos teroristinės grupuotės kovotojams tampa labai sunku atnaujinti ir papildyti karinės technikos ir žmogiškuosius išteklius.

„Rusijos ginkluotosios pajėgos vykdo paskutiniuosius karo Sirijoje etapus – pradėjome nuo neoficialios ISIL sostinės Rakos išlaisvinimo. Šis lūžio taškas buvo svarbus ne tik dėl karinių ir politinių, bet ir dėl psichologinių priežasčių. Jeigu operacija toliau vyks kaip planuota, Sirijos teritorija iki metų pabaigos bus visiškai išvaduota nuo teroristų“, – rašo V.Bondarevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius