Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos stačiatikių bažnyčios dvasininkui atrodo, kad dėl blogio plitimo kaltas internetas

Su liberaliomis demokratinėmis vertybėmis kovojanti, prieš žmogaus teises pasisakanti, bet Kremliaus karą Ukrainoje remianti Rusijos stačiatikių bažnyčia vėl sulaukė Rusijos žiniasklaidos dėmesio. Vienas iš valstybinės Rusijos bažnyčios atstovų, metropolitas Klimentas naujienų agentūrai „Interfax“ pareiškė, kad greitasis internetas yra blogis.
Priklausomybė nuo interneto
Priklausomybė nuo interneto / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Pagrindinė interneto savybė yra ta, kad jis yra greitas, todėl visa, kas bloga, plinta labai greitai. O kuriant blogus dalykus nereikia daug proto“, – teigė metropolitas Klimentas ketvirtadienį. Vis dėlto, jis pripažino, kad internetas tėra viena iš informacijos perdavimo priemonių.

„Tai tik informacijos kaupimo ir perdavimo priemonė“, – pridūrė dvasininkas. 

Tai jau ne pirmas kartas, kuomet Rusijos stačiatikių bažnyčios atstovai išreiškia savo nuomonę apie internetą. 2013 m. bažnyčios vadovas, patriarchas Kirilas paragino vienuolius visiškai nesinaudoti internetu tam, kad jie išvengtų pagundų.

„Daugybė vienuolių elgiasi visiškai neracionaliai. Viena vertus, jie pabėga nuo pasaulietinio gyvenimo tam, kad sudarytų sąlygas sielos išsigelbėjimui, kita vertus, jie naršo internete savo mobiliuosiuose telefonuose, o ten yra daug nuodėmingų ir viliojančių dalykų“, – teigė patriarchas Kirilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius