Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 22 /15:06

Kremlius sankcijas tranzitui vadina nepriimtinomis, o Lietuvai grasina ne diplomatiniu, bet „praktiniu“ atsaku

Maskvos atsakas į Lietuvos draudimą tranzitu į Kaliningradą gabenti prekes, kurioms Europos Sąjunga taiko sankcijas, bus ne diplomatinis, bet praktinis, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Vienas iš pagrindinių klausimų buvo apie tai, ar atsakas bus išimtinai diplomatinis. Atsakymas: ne. Atsakymas bus ne diplomatinio, o praktinio pobūdžio“, – per spaudos konferenciją pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė.

Agentūra „Reuters“ praneša, kad M.Zacharova nedetalizavo, kokio pobūdžio praktinių priemonių Rusija planuoja imtis prieš Lietuvą.

Trečiadienio popietę apie prekių tranzito draudimą prakalbo Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Per trumpą susitikimą su žurnalistais D.Peskovas pareiškė, kad ES sankcijos, dėl kurių Lietuva blokavo tranzitą, yra „absoliučiai nepriimtinos“, rašo „The Guardian“.

„Esame įsitikinę, kad ES priimtos sankcijos yra visiškai nepriimtinos. Šių sankcijų taikymas dėl tranzito į Kaliningradą ir atgal paprasčiausiai prieštarauja esminiams susitarimams“, – sakė jis.

Pasak Kremliaus atstovo, Maskva rengia atsakomąsias priemones, atsakydama į „neteisėtas ES sankcijas“. Tačiau D.Peskovas ir Rusijos pareigūnai neskelbė tikslaus Maskvos atsako pobūdžio.

„(Atsakomosios) priemonės yra rengiamos. Kai viską kruopščiai pasversime, apie tai kalbėsime“, – sakė jis.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Dmitrijus Peskovas
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Dmitrijus Peskovas

„The Guardian“ primena, kad antradienį Kaliningrade vykusiame susitikime Rusijos Federacijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas sakė: „Rusija tikrai atsakys į tokius priešiškus veiksmus. Jų pasekmės turės didelį neigiamą poveikį Lietuvos gyventojams.“

Dėl praėjusią savaitę įsigaliojusių ribojimų plieno ir juodųjų metalų gabenimui į Rusiją Maskva kaltina tranzito valstybę Lietuvą, tačiau šalies pareigūnai tvirtina tik įgyvendinantys ES paskelbtas sankcijas dėl Kremliaus invazijos Ukrainoje.

Reaguodamos į Rusijos grasinimus Lietuvai dėl dalies prekių tranzito į Kaliningradą ribojimo, Jungtinės Valstijos antradienį pareiškė tvirtai remiančios Vilnių ir NATO įsipareigojimą Aljanso gynybai.

„Mes palaikome savo NATO sąjungininkus ir palaikome Lietuvą“, – žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius