Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos valdžia pareiškė, kad JAV prisidėjo prie rusų taikdarių žudymo Pietų Osetijoje

NATO šalys atsakingos už tai, kad kurstė Gruziją pradėti karą prieš Pietų Osetiją 2008 metų gegužę, o JAV susijusi su rusų taikdarių žudymu, pareiškė Rusijos Saugumo tarybos sekretoriaus pavaduotojas Vladimiras Nazrovas.
Rusijos karas prieš Gruziją tęsiasi
Karas Pietų Osetijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pirmą kartą po ilgo laiko Jungtinės Valstijos tiesiogiai prisidėjo prie Rusijos taikdarių, mūsų kariškių žudymo Pietų Osetijoje. Mes turime visiškai nenuginčijamus, konkrečius įrodymus“, – pareiškė V.Nazarovas, trečiadienį Maskvoje kalbėdamas tarptautinėje konferencijoje, skirtoje Euroatlantinio saugumo architektūros problemoms.

„Norėtume priminti mūsų partneriams NATO apie tą Aljanso vaidmenį apginkluojant Saakašvilio režimą, stumiant jį į šį karą, įtraukiant bet kokia kaina 2007-2008 metais Gruziją į NATO“, – kalbėjo jis.

Kaip rašoma tinklalapyje dni.ru, 2011 metų rugpjūčio 8 dieną Rusijos tyrimų komitetas pareiškė, kad Tbilisis nepadeda tirti 2008-ųjų metų rugpjūčio įvykius Pietų Osetijoje; tada buvo visiškai sugriauti ar sudeginti 655 gyvenamieji pastatai, apgriauti 2139 namai ir patalpos. Visiškai arba iš dalies sugriauti komunalinio ūkio objektai, ligoninės, vaikų darželiai, švietimo įstaigos.

Laikraštis „Vzgliad“ nurodo, kad 2008-ųjų rugpjūčio 8–9 dienomis Gruzijos kariškiai tyčia, siekdami užmušti, sistemingai apšaudė Rusijos taikdarių bataliono teritoriją iš įvairių ginklų; dešimt karių žuvo, apie 40 buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius