-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos žiniasklaida boikotuoja dėl lytinio priekabiavimo išteisintą deputatą

Kai kurios svarbios Rusijos žiniasklaidos priemonės surengė neįprastą boikotą įtakingam parlamentarui, kurį parlamentinė komisija, nepaisydama kelių žurnalisčių skundų, išteisino dėl lytinio priekabiavimo.
Leonidas Sluckis
Leonidas Sluckis / „Scanpix“ nuotr.

Kelios žurnalistės, kurių viena dirba britų transliuotojo BBC rusiškojoje redakcijoje, kaltino žemųjų parlamento rūmų – Valstybės Dūmos – Užsienio reikalų komiteto pirmininką Leonidą Sluckį grabinėjimu ir gašliais komentarais.

Tačiau trečiadienį parlamento Etikos komisija paskelbė nenustačiusi jokių 50-mečio deputato iš nacionalistinės Liberalų demokratų partijos pažeidimų.

„Scanpix“/AP nuotr./Rusijos Valstybės Dūma
„Scanpix“/AP nuotr./Rusijos Valstybės Dūma

Komisija suabejojo žurnalisčių motyvais ir sakė, kad jos kaltinimus pareiškė prieš prezidento rinkimus.

Šis boikotas yra reta solidarumo kampanija šalyje, kur visi svarbūs televizijos kanalai yra valstybės kontroliuojami ir laikosi Kremliaus linijos.

Žiniasklaidos holdingas RBC trečiadienį vakare paskelbė, kad jo žurnalistai nebedirbs Valstybės Dūmoje, o leidykla „Kommersant“ pareiškė, kad nebecituos L.Sluckio.

A.Venediktovas: „Echo Moskvy“ Valstybės Dūmą dabar laiko nesaugia darbo vieta abiejų lyčių žurnalistams.“

Prie boikoto taip pat prisidėjo radijas „Echo Moskvy“, nepriklausoma televizija „Dožd“ ir Niujorke įsikūrusi tarptautinė televizija rusų kalba „RTVi“.

„Echo Moskvy“ Valstybės Dūmą dabar laiko nesaugia darbo vieta abiejų lyčių žurnalistams“, – ketvirtadienį sakė vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas.

„Dožd“ citavo savo vyriausiąją redaktorę Aleksandrą Perepolovą, sakiusią, jog po Etikos komisijos posėdžio „tapo aišku, kad moterims paprasčiausiai pavojinga dirbti Valstybės Dūmoje“.

„RTVi“ vyriausiasis redaktorius Aleksejus Pivovarovas sakė, kad jo televizija taip pat neturės jokių reikalų su Dūma, kol ten dirbs L.Sluckis.

Kremliui palankus naujienų portalas „Lenta“ paskelbė, kad nuo šiol ignoruos L.Sluckio egzistavimą ir ištrins „visą medžiagą apie jį“, išskyrus tą, kurioje rašoma apie jam reiškiamus kaltinimus lytiniu priekabiavimu.

Žurnalistės šia Rusijoje vis dar iš esmės tabu laikoma tema prabilo per pasaulį nusiritus judėjimui "#MeToo“.

L.Sluckį parėmė daug jo kolegų, įskaitant jo partijos lyderį Vladimirą Žirinovskį, kuris apkaltino šias moteris „gaunant nurodymus iš Vakarų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius