TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 08

Latvių politikas atskleidžia, kaip Rusiją bandoma išvaryti iš tarptautinių organizacijų

Latvijos Saeimos narys Rihardas Kolsas ESBO susitikime Vienoje pasiuntė Rusijos delegaciją žymia rusų karinio laivo kryptimi. Dalis valstybių prieštaringai sutiko Austrijos sprendimą pakviesti rusus į susitikimą. Dėl to Lietuva jį boikotavo ir atsisakė dalyvauti. R.Kolsas apie išgarsėjusį posėdį ir savo poelgį papasakojo 15min video laidoje „15/15“.
Richards Kols
Richardas Kolsas / Videokadras

Lietuvos politikai nusprendė nedalyvauti tame susitikime Vienoje. Kodėl nusprendėte dalyvauti ir pareikšti savo nuomonę apie Rusiją?

– Na, apskritai, tai pirmiausia buvo grindžiama Ukrainos delegacijos pozicija. Ukrainiečiai nedalyvavo susirinkime Hofburgo rūmuose, bet jie buvo Vienoje. Jie sakė, kad bus Vienoje, jie bus Austrijoje.

VIDEO: Latvijos politikas Vienoje pasiuntė rusų delegaciją laivo kryptimi

Todėl mes taip pat derinome savo veiksmus su savo transatlantiniais partneriais, taip pat ir su JAV, su savo Šiaurės šalių partneriais. Prieš susitikimą Vienoje susirinkome su mūsų kolegomis iš JAV, sutarėme dalyvauti ir laikytis griežto principo – kai pasisako Rusijos ar Baltarusijos delegacija, visiems išeiti iš salės. Tą iš tikrųjų ir darėme viso susitikimo metu. Taigi, tai buvo bendra pozicija.

Taip, aš žinau, kad Lietuvos delegacija paskelbė, jog nevažiuos į Vieną, boikotuos. Tai jų suverenus sprendimas. Aš negaliu atsakyti už jų sprendimą. Bet vis dėlto Vienoje taip pat turėjome susitikimą su Ukrainos delegacija, jame buvo panašiai mąstančios šalys: Kanada, JAV, Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Vokietija, Latvija, Estija. Mes aptarėme, ką dar galime padaryti tarptautiniu mastu, kad pirmiausia paremtume Ukrainą, bei – kaip elgtis su Rusija tarptautinėse institucijose.

– Ar radote sprendimą, kaip tokiuose susitikimuose elgtis su Rusijos delegacijomis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius