-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų diplomatams nurodyta iki balandžio 25 dienos palikti konsulatą Sietle

Jungtinės Valstijos pareikalavo, kad rusų diplomatai Rusijos Federacijos diplomatinę nuosavybę – generalinio konsulo rezidenciją Sietlo mieste – paliktų iki balandžio 25 dienos, pranešė Rusijos generalinio konsulato Sietle konsulas, patarėjas Khalitas Aisinas.
Rusijos konsulatas Siatle
Rusijos konsulatas Siatle / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Generalinio konsulo rezidencija iš mūsų bus atimta balandžio 24-ąją 23 val. 59 min. (vietos laiku). Amerikiečiai reikalauja, kad mes paliktume pastatą. Tokia pat istorija, kaip ir San Fransiske“, – sakė jis naujienų agentūrai „Interfax“.

Kh.Aisinas: „Generalinio konsulo rezidencija iš mūsų bus atimta balandžio 24-ąją 23 val. 59 min. (vietos laiku). Amerikiečiai reikalauja, kad mes paliktume pastatą. Tokia pat istorija, kaip ir San Fransiske.“

Diplomatas patvirtino, kad rezidencija yra Rusijos nuosavybė.

Kh.Aisinas taip pat pažymėjo, kad diplomatinės atstovybės darbuotojai privalo iki balandžio 25 dienos išvykti iš Sietlo.

„Kovo 30 dieną 17 val. (vietos laiku) mes, kaip generalinis konsulatas, turime užbaigti visas konsulines operacijas. Užeiti į pastatą nebebus galima nuo balandžio 1-osios 23 val. 59 min. (vietos laiku). Iki balandžio 24-osios 23 val. 59 min. turime palikti Sietlą ir išsivažinėti po kitus taškus“, – kalbėjo jis.

Pasak Kh.Aisino, šiuo metu dar nežinoma, kur konkrečiai bus pasiųsti diplomatai. Pasak jo, Rusijos ambasada Jungtinėse Valstijose iki balandžio 2 dienos turi informuoti Valstybės departamentą, kur važiuos generalinio konsulato darbuotojai.

Paklaustas, ar konsulato darbuotojai prieš palikdami pastatą nuleis ant jo iškeltą Rusijos vėliavą, Kh.Aisinas atsakė: „Vėliavos nenuleisime, tegul tai lieka amerikiečių sąžinei.“

Anksčiau skelbta, kad 2017 metų spalį JAV pareigūnai nuleido ant Rusijos generalinio konsulato San Fransiske ir Rusijos prekybos atstovybės Vašingtone pastatų, kurie yra Rusijos diplomatinė nuosavybė, iškeltas Rusijos valstybės vėliavas.

„Scanpix“/AP nuotr./Sergejus Riabkovas
„Scanpix“/AP nuotr./Sergejus Riabkovas

Dar tą patį mėnesį amerikiečių pareigūnai grąžino vėliavas Rusijai. Tąsyk Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas sakė, jog grąžinimo procesą „lydėjo virtinė Rusijai visiškai nepriimtinų veiksmų“. Jis kaltino Ameriką „grubiausiu būdu pažeidus Vienos konvenciją dėl konsulinių santykių ir dvišalę konsulinę konvenciją“.

„Vėliava yra vienas svarbiausių valstybės simbolių. Toks priimančiosios šalies valdžios elgesys su vėliavomis negali būti pavadintas niekaip kitaip, kaip provokaciniu visomis prasmėmis“, – kalbėjo S.Riabkovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius