Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusų diplomatas Estijoje paskiepytas „Pfizer“ vakcina, nors propaganda vadina ją pavojinga

Aukšto rango Rusijos diplomatas, prieš pat grįždamas į tėvynę, Estijos Narvos mieste buvo paskiepytas abiem „Pfizer“ vakcinos dozėmis, nors Kremliaus propaganda vadina jas pavojingomis, skelbia laikraštis „Eesti Päevaleht“ (EPL)
Vakcinacija Estijoje
Vakcinacija Estijoje/Asociatyvinė nuotr. / Postimees Grupp/Scanpix Baltics nuotr.

Kol kas neaišku, kas lėmė, kad Rusijos generalinis konsulas Narvoje Jurijus Gribkovas gavo abi „Pfizer/BioNTech“ vakcinos dozes, antrąją – likus dviem dienoms iki grįžimo į Rusiją.

Po EPL publikacijos Rytų Virumos centrinėje ligoninėje, kur J.Gribkovas buvo paskiepytas, pradėtas vidinis tyrimas.

65 metų J.Gribkovą, išeinantį iš ligoninės, pakalbino EPL žurnalistas. Diplomatas pripažino gavęs antrą vakcinos dozę ir tvirtino turįs rimtų sveikatos problemų, dėl kurių jam galimybė vakcinuotis buvo pasiūlyta dar sausio 2 dieną. Skiepijimas nuo koronaviruso Estijoje prasidėjo savaitę anksčiau.

J.Gribkovas pridūrė, kad greitu metu jis išvyks iš Rusijos, nes baigiasi jo, kaip generalinio konsulo, kadencija, todėl skubėjo gauti abi vakcinos dozes.

Tuo pat metu Rusijos valstybinėje žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose tvirtinama, kad Vakaruose pagamintos vakcinos „Pfizer/BioNTech“, „AstraZeneca“ ir „Moderna“ nėra saugios, mirė jomis paskiepyti žmonės.

Plataus masto vakcinacija Rusijoje prasidėjo gruodį, čia žmonės skiepijami rusiška vakcina „Sputnik V“.

Vyriausioji Rytų Virumos gydytoja Veronika Iljina EPL žurnalistui neigė, kad J.Gribkovas buvo paskiepytas.

Ligoninės valdybos pirmininkas Tarmo Bakleras EPL sakė apie diplomato skiepijimą girdėjęs tik iš žiniasklaidos. Dėl įvykio buvo pradėtas vidinis tyrimas.

Pats J.Gribkovas tvirtino, kad vakcinos – žmogiškas ligoninės gestas, o vadinti „Pfizer“ vakcinas „mirties vakcinomis“ yra neteisinga.

„Kiekvienas žurnalistas rašo tai, ką nori, ar ko nori jo redaktorius. Asmeniškai žinau, kad visi mūsų darbuotojai džiaugiasi paskiepyti „Pfizer“ vakcinomis“, – diplomatas sakė EPL.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius