Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusų žurnalistai atskleidė, kiek uždirba „Wagner“ samdiniai

Privačioje Rusijos gynybos ir saugos kompanijoje „Wagner“ dirba daugiau nei 3 tūkst. samdinių, jų vidutinis mėnesinis atlyginimas siekia 4 240 dolerių (3 439 eurus), praneša „Republic“.
„Wagner“ samdiniai Sirijoje
„Wagner“ samdiniai Sirijoje / „Facebook“ nuotr.

„Republic“ žurnalistai, pasikalbėję su keletu „Wagner“ samdinių, Gynybos ministerijos ir Federalinės saugumo tarnybos (FST) pareigūnų, paskelbė, kad privačios gynybos ir saugos kompanijos atlyginimų sąraše yra mažiausiai 3 602 kovotojai.

Tiesa, žurnalistai negali patvirtinti, kiek iš jų aktyviai dirba kompanijoje. Vienas iš 3 602 samdinių – Jevgenijus Alikovas iš Archangelsko, 2017-ųjų rugsėjį žuvęs Sirijoje.

„Republic“ skaičiavimais, pastarųjų 2,5 metų „Wagner“ veiklos išlaidos siekė 307,5 mln. dolerių (249,4 mln. eurų). Ši suma buvo apskaičiuota remiantis vidutiniais samdinių atlyginimais (4 240 dolerių arba 3 439 eurų per mėnesį), išlaidomis maistui ir kompensacijomis artimiesiems.

Už darbo metu žuvusį „Wagner“ samdinį šeimai išmokama maždaug 88 300 dolerių (71 671 euro) kompensacija.

Privati Rusijos gynybos ir saugos kompanija pasaulio žiniasklaidos dėmesį pritraukė šių metų vasario pradžioje, kuomet buvo pranešta, kad JAV kontratakos metu Sirijoje žuvo šimtai Damasko pajėgų pusėje kovojusių „Wagner“ samdinių.

Nors Rusijos Užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad tarp kontratakos metu žuvusių kovotojų yra Rusijos piliečių, tikslus jų skaičius nėra žinomas.

Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) duomenimis, „Wagner“ kovotojai siunčiami į Rytų Ukrainoje vykstantį konfliktą.

VIDEO: JAV vadovaujamos koalicijos kontrataka prieš Damaską palaikančias pajėgas

SBU atstovas Vasilijus Gricakas lapkritį teigė, kad „šis Rusijos specialiųjų tarnybų projektas leidžia Kremliaus politikams su visuomene ir tarptautine bendruomene užtikrintai kalbėti tokiomis frazėmis kaip „jų (rusų karių – red.) ten nėra“ arba „mes ten nieko nesiuntėme“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius