Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 08 23 /20:00

Rygoje įsibėgėja sovietų paminklo griovimas: įvykio vietą saugo policija, yra sulaikytų asmenų

Latvijos sostinėje Rygoje antradienį nukeliamas paminklas sovietų kariams. Pavakare nukeltos pirmosios statulos. Sprendimą dėl paminklo miesto valdžia priėmė Rusijai pradėjus agresiją Ukrainoje. Policija pranešė, kad sulaikė septynis žmones, kurie nepaisė draudimo rinktis prie monumento, jiems bus taikoma administracinė atsakomybė. Dar dviejų žmonių atžvilgiu pradėtas tyrimas dėl neapykantos kalbos.

Antradienį popiet buvo nukeltos trys karių statulos. Paminklą ardo sunkiasvorė technika.

Netoli paminklo yra keletas žiūrovų, kurie bando pamatyti, kas vyksta griovimo vietoje, tačiau dėl tvoros ir pėsčiųjų eismo apribojimų jiems daug ko pamatyti neįmanoma. Šalia statybvietės yra daug policijos pareigūnų, kurie užtikrina tvarką.

Paminklas buvo pastatytas sovietinės okupacijos metais pažymėti Sovietų Sąjungos pergalę prieš nacistinę Vokietiją Antrojo pasaulinio karo metais.

Monumento kritikai teigia, kad paminklas šlovina ne tik Raudonąją armiją, kuri okupavo Latviją, bet ir Rusijos karo nusikaltimus.

Rusijai pradėjus naują agresiją Ukrainoje, sovietinius paminklus aktyviau ėmė šalinti ir Lietuva bei Estija.

Saugumo sumetimais aplink paminklą miesto valdžia nusprendė įvesti eismo apribojimus – bus uždarytos kelių gatvių atkarpos, neveiks automobilių stovėjimo aikštelė prie paminklo, pranešė sostinės taryba.

Apribojimai galios iki rugsėjo 12-osios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius