Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rygos miesto taryba balsuos dėl nepasitikėjimo meru N.Ušakovu

Rygos miesto taryba trečiadienį neeiliniame posėdyje balsuos dėl nepasitikėjimo meru, prokremliškos socialdemokratinės partijos „Santarvė“ lyderiu Nilu Ušakovu. Posėdis turėtų prasidėti 15 valandą.
Rygos meras, partijos „Santarvė“ lyderis Nilas Ušakovas
Rygos meras, partijos „Santarvė“ lyderis Nilas Ušakovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Posėdis sušauktas Rygos miesto tarybos opozicijos iniciatyva. Atitinkamą dokumentą pasirašė visų opozicinių partijų atstovai.

Nacionalinio aljanso frakcijos vadovas Nauris Puntulis kiek anksčiau BNS sakė, kad opozicija dar praėjusią savaitę surinko parašus, kad būtų inicijuotas balsavimas dėl nepasitikėjimo meru.

Tačiau, anot jo, dokumentas nebuvo pateiktas, nes pats meras paprašė, kad būtų surengtas toks balsavimas.

„Padėtis pasikeitė ir N.Ušakovas turėtų pasekti vicemero Andrio Ameriko pavyzdžiu ir atsistatydinti, nes turi Latvijos sostinės viešojo transporto įmonės „Rigas satiksme“ akcijų ir turi prisiimti politinę atsakomybę.

Jei N.Ušakovas tokiam žingsniui nepasirengęs, turėtume inicijuoti jo atleidimą“, – kalbėjo N. Puntulis.

Partijos „Garbė tarnauti Rygai“ (GKR) narys A.Amerikas kiek anksčiau paskelbė, kad priėmė sprendimą atsistatydinti iš vicemero posto.

Jis sakė, kad dėl vykstančio tyrimo iškilo grėsmė jo, GKR ir Rygos miesto tarybos reputacijai. Pasak A.Ameriko, kiekvieno politiko gyvenime ateina metas, kai svarbiausias dalykas pasidaro reputacija.

Pirmadienio popietę Latvijos aplinkos apsaugos ir regionų plėtros ministras Kasparas Gerhardas iš Nacionalinio aljanso pateikė vyriausybei įstatymo projektą dėl Rygos miesto tarybos paleidimo.

Ministerija pranešė nustačiusi daugybę Rygos miesto tarybos nuo 2017 metų padarytų pažeidimų ir priėjo prie išvados, kad jie buvo sisteminiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius