Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 18 /13:36

Rytų Afganistane per sprogimus žuvo mažiausiai du žmonės

Mažiausiai du žmonės žuvo, o dar 19 buvo sužeisti šeštadienį per kelis sprogimus rytiniame Afganistano Džalalabado mieste, pranešė vietos žiniasklaida ir vienas sveikatos apsaugos pareigūnas.
Talibano nariai tikrina vietą, netoli kuriuos nugriaudėjo sprogimas
Talibano nariai tikrina vietą, netoli kuriuos nugriaudėjo sprogimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šios atakos, kuriomis taikytasi į talibų transporto priemones, yra pirmieji gyvybių pareikalavę sprogimai nuo praėjusio mėnesio, kai valdžią Afganistane užėmė Talibanas ir iš šalies buvo išvestos JAV pajėgos.

Vienas pareigūnas iš Nangarharo sveikatos apsaugos departamento naujienų agentūrai AFP sakė, kad per sprogimus žuvo trys žmonės, o dar 18 buvo sužaloti, tuo metu vietos žiniasklaida skelbia apie du žuvusiuosius ir 19 sužeistųjų.

Džalalabadas yra Nangarharo sostinė; šioje provincijoje įsitvirtinęs džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) padalinys Afganistane, žinomas kaip Chorasano islamo valstybė (IS-K).

Pastaroji grupuotė prisiėmė atsakomybę už rugpjūčio pabaigoje surengtą kruviną ataką prie Kabulo oro uosto, per kurią žuvo daugiau nei 100 žmonių.

Rugpjūčio viduryje, nuvertęs buvusią vyriausybę, Talibanas grįžo į valdžią ir pažadėjo atkurti Afganistane taiką ir saugumą.

Nuotraukose iš sprogimo vietos matyti žalias pikapas su balta Talibano vėliava, apsuptas nuolaužų, ir jį apžiūrinėjantys ginkluoti kovotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius