-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytų Afganistane talibai nukovė devynis policininkus

Mažiausiai devyni afganų policininkai žuvo šeštadienį per atskirus Talibano kovotojų išpuolius prieš policijos postus rytinėje Gazni provincijoje, pranešė vienas pareigūnas.
Talibai
Talibai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Be to, rytinėje Afganistano dalyje sudužus JAV kariuomenės sraigtasparniui nuo sužeidimų mirė vienas amerikiečių karys, nurodė kariškiai.

Gazni provincijos gubernatoriaus atstovas Arifas Noori sakė, kad talibai paryčiais atakavo du policijos patikros postus ir nukovė iš viso devynis pareigūnus, o dar du sužeidė. Pasak jo, per šiuos susirėmimus, trukusius beveik valandą, taip pat žuvo šeši kovotojai, dar devyni buvo sužeisti.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas sakė, kad atsakomybę už šias atakas prisiima jo judėjimas. Pasak jo, kovotojai nukovė 14 policininkų, įskaitant abu patikros postų vadus.

Nuo JAV ir NATO kovinės misijos oficialios pabaigos 2014-ųjų gale Afgano pajėgoms sunkiai sekėsi kovoti su stiprėjančiu Talibanu. Šiuo metu Kabulo sąjungininkai iš Vakarų šalių Afganistane atlieka tik kovos su terorizmu ir pagalbinį vaidmenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius