Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytų Afganistane žuvo BBC reporteris

Rytų Afganistane pirmadienį, praėjus kelioms valandoms po dvigubos atakos Kabule, žuvo vienas britų transliuotojo BBC reporteris.
Išpuolis Afganistane
Išpuolis Afganistane / „Scanpix“/AP nuotr.

Tai buvo daugiausiai žurnalistų gyvybių pareikalavusi diena šioje karo nualintoje šalyje nuo 2001 metų, kai buvo nuverstas Talibano režimas.

„Su giliu liūdesiu BBC gali patvirtinti BBC Afganistano reporterio Ahmado Shaho mirtį per anksčiau šiandien surengtą ataką. Ji įvyko Chosto provincijoje“, – sakoma BBC pasaulio tarnybos direktoriaus Jamie Anguso pranešime.

Ataka įvyko neramioje rytinėje Chosto provincijoje, besiribojančioje su Pakistanu.

Pirmadienio rytą Kabule buvo įvykdytas dvigubas mirtininkų sprogdintojų išpuolis, nusinešęs mažiausiai 25 žmonių, tarp jų – šešių žiniasklaidos darbuotojų gyvybes. Atsakomybę už šiuos išpuolius prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

BBC nenurodė, kokiomis aplinkybėmis žuvo A.Shahas.

29 metų žurnalistas BBC Afganistano tarnyboje dirbo daugiau kaip metus, sakė J.Angusas. Ši televizija transliuoja puštūnų ir persų kalbomis – dažniausiai vartojamomis Afganistane.

A.Shahas „jau pademonstravo esantis itin gabus žurnalistas; jis buvo gerbiamas ir populiarus komandos narys“, teigė J.Angusas.

„Tai yra gniuždanti netektis. Siunčiu savo nuoširdžiausią užuojautą Ahmado Shaho draugams ir artimiesiems bei visai BBC Afganistano komandai. Darome viską, ką galime, kad paremtume jo šeimą šiuo itin sudėtingu metu“, – pranešime sakė BBC pasaulio tarnybos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius