Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytų Ukrainoje – baisiausia 2018 m. savaitė: separatistai beveik 7 700 kartų pažeidė paliaubas

Praeitą savaitę Rytų Ukrainoje Rusijos vadovaujami separatistai beveik 7 700 kartų pažeidė paliaubas. Tai – viena kruviniausių savaičių nuo šių metų pradžios, praneša Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (OSCE) stebėtojai Ukrainoje.
Ukrainos kariai Marjinkoje vis dar kaunasi nesibaigiančiame kare
Rytų Ukrainoje – baisiausia 2018 m. savaitė: užfiksuota beveik 7 700 paliaubų pažeidimų / „Scanpix“/AP nuotr.

„Daugeliu atžvilgių praeita savaitė – blogiausia šiemet. Iš viso užfiksuota beveik 7 700 paliaubų pažeidimų“, – teigė OSCE stebėjimo misijos Ukrainoje vadovas Alexanderis Hugas.

Svitlodarskėje trečiadienio naktį ir ankstyvą ketvirtadienio rytą stebėtojai užfiksavo beveik 500 sprogimų ir 860 šūvių, taip pat Rusijos remiami separatistai naudojo kulkosvaidžius bei šaunamuosius ginklus.

Anot A.Hugo, konfliktas eskalavosi ir Donecko mieste Horlivkoje – čia buvo užfiksuota artilerijos ir tankų ugnis, priešlėktuvinių ginklų, kulkosvaidžių ir šaunamųjų ginklų panaudojimas.

A.Hugo teigimu, buvo panaudotos ir kelios raketų paleidimo sistemos.

Stebėtojų teigimu, praeitą savaitę buvo nužudyti du civiliai, įskaitant trylikametį berniuką Trojickės kaime Luhansko regione. Dar trys civiliai buvo sužeisti.

Anot stebėtojų, ruošiamasi iškelti bylas ir dėl anksčiau nužudytų keturių bei sužeistų šešių civilių.

Gegužės pradžioje Vokietijos kanclerė Angela Merkel išreiškė susirūpinimą dėl nuolatinių paliaubų Rytų Ukrainoje sutarties pažeidinėjimų.

„Kasnakt pažeidinėjamos paliaubos ir kasdien yra žmonių aukų“, – pareiškė A.Merkel, kalbėdama Vidurio Italijos mieste Asyžiuje, kur jai buvo įteiktas apdovanojimas už pastangas skatinti taiką.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Angela Merkel
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Angela Merkel

„Ukraina mums rūpi, ir Normandijos formatu, kurį sudaro Vokietija, Prancūzija, Rusija ir Ukraina, mes siekiame, kad būtų laikomasi Minsko susitarimų“, – sakė ji.

Nepaisant nuolatinių pastangų įtvirtinti paliaubas tarp Kijevo vyriausybės pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų, 2014 metais prasidėjęs ginkluotas konfliktas Ukrainos rytuose jau nusinešė daugiau nei 10 tūkst. žmonių gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius