Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Lavrovas kaltina JAV rezgant planus nužudyti V.Putiną

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas interviu Rusijos naujienų agentūrai TASS teigia, kad JAV esą kuria planus, kaip fiziškai pašalinti karą Ukrainoje pradėjusį Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.
Vladimiras Putinas ir Sergejus Lavrovas
Vladimiras Putinas ir Sergejus Lavrovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vašingtonas nuėjo toliausiai: kai kurie „neįvardyti Pentagono pareigūnai“ iš tikrųjų grasino Kremliui suduoti „galvą nukertantį“ smūgį, iš esmės grasindami fiziškai pašalinti Rusijos valstybės vadovą. Jei kas nors iš tiesų turi tokių idėjų, jis turėtų labai gerai pagalvoti apie galimas tokių planų pasekmes“, – TASS cituoja S.Lavrovą.

S.Lavrovas nenurodo šios informacijos šaltinio, tačiau jo pateikta informacija sutampa su rugsėjo 29 d. žurnale „Newsweek“ pasirodžiusiu straipsniu, kuriuo jau pasipiktino Rusijos ambasada Jungtinėse Valstijose, rašo BBC Rusijos tarnyba. Jei tai iš tiesų yra tas tekstas, ministras taip pat nutyli apie kontekstą. Straipsnis pasirodė tuo metu, kai Kremlius grasino panaudoti savo branduolinius ginklus (pastarosiomis savaitėmis šie grasinimai girdisi kiek rečiau). Straipsnyje buvo aptarta, kaip JAV elgtųsi, jei Rusija įvykdytų šiuos grasinimus. „Newsweek“ pašnekovai pabrėžė, kad net ir tokiu atveju JAV greičiausiai neatsakytų branduoliniais ginklais, nebent būtų užpulta jų teritorija. Šiame kontekste pašnekovai svarstė ir nebranduolines alternatyvas, įskaitant „smūgį, kuris sunaikintų šalies vadovybę, siekiant nužudyti V.Putiną Kremliaus širdyje“.

O JAV administracijos pareigūnai, įskaitant asmeniškai prezidentą Joe Bideną, ne kartą pareiškė, kad nesiekia nuversti V.Putino režimo, nors jo veiksmai jiems labai nepatinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius