-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Sapegos laiškas iš izoliatoriaus: „Nekaltinkite Romano“

Kartu su nepriklausomu baltarusių žurnalistu Romanu Protasevičiumi sulaikytos jo merginos Sofios Sapegos šeima pasidalijo pirmuoju dukros laišku iš KGB izoliatoriaus, praneša BBC tarnyba rusų kalba. Jame S.Sapega prašo nekaltinti R.Protasevičiaus.
Sofia Sapega ir Romanas Protasevičius
Sofia Sapega ir Romanas Protasevičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien yra 3-oji, diena, kurios rytą turėjau gintis magistro darbą, o vakare su Roma (R.Protasevičiumi – red. past.) eiti į restoraną, gerti šampaną, valgyti makaronus, pasitikti vasarą, bučiuotis ir mylėti. Tačiau nutiko kitaip.

Vietoj to ryte pavalgiau košės, pasitreniravau, o vakare išgėriau arbatos su sausainiais. Viena. Nebuvo gynimų, nebuvo Romos, restorano ir šalto šampano. Nebuvo šventės ir meilės. Tačiau buvo arbatos. Labai kartu apie tai galvoti, atrodo, kad gyvenime dar daug gali nutikti, o aš viską praleisiu“, – S.Sapega rašo artimiesiems.

„Niekada netikėjau pranašiškais sapnais ir taip toliau... Tačiau naktį prieš skrydį iš Atėnų Roma susapnavo, kad leidžiamės Minske. Jis anksčiau sakė, kad sapnuoja pranašiškus sapnus. Gaila, kad tai buvo vienas iš jų. Prašau, nekaltinkite Romos dėl to, kaip viskas nutiko. Jis mane saugojo ir rūpinosi kaip tik galėjo. Tai galima vadinti meile. Toliau viskas klostysis nelengvai, tačiau tikiuosi, kad šiuo keliu bus einama oriai.

Aš laikausi, labai daug skaitau, nuolat skaitau. Ką tik perskaičiau Šamiakino „Neramią laimę“. 600 puslapių per tris dienas. Ryte padarau šimtą pritūpimų, iš pradžių pilvo presą ir t. t. Rašau dienoraštį. Dabar pagaliau turiu laiko tokiems dalykams. Aš su tuo susitvarkysiu“, – sulaikytosios laišką skelbia BBC.

VIDEO: Išplatintas vaizdo įrašas su Sofia Sapega, kuriame ji teigia esanti vieno „Telegram“ kanalo redaktorė

BBC šaltinių teigimu, Rusijos pilietė S.Sapega įtariama pažeidusi tris Baltarusijos Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl viešosios tvarkos pažeidimų ir masinių neramumų organizavimo, neapykantos skatinimo.

Gegužės pabaigoje buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame S.Sapega prisipažįsta buvusi „Telegram“ kanalo, viešinusio baltarusių pareigūnų asmeninius duomenis, redaktorė. S.Sapegos artimieji ir ekspertai tikina, kad ji buvo priversta tai padaryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius