TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sakartvelas skelbia sužlugdęs ukrainiečių sąmokslą kontrabanda gabenti sprogmenis į Rusiją

Sakartvelo pareigūnai pirmadienį paskelbė, kad sužlugdė Ukrainos piliečio koordinuojamus planus per šią šalį iš Ukrainos į Rusiją neteisėtai pergabenti kelis sprogstamuosius užtaisus.
Sakartvelo ir Europos Sąjungos vėliavos
Sakartvelo ir Europos Sąjungos vėliavos / „AP“/„Scanpix“

Tbilisis kaltinamas glaudesniu bendradarbiavimu su Kremliumi, nors nuo 2008 metų, kai Maskva įsiveržė į šią Kaukazo šalį, kai kuriose Sakartvelo dalyse yra dislokuotos rusų pajėgos.

Sakartvelo saugumo tarnyba pranešė, kad šeši užtaisai „sausio 19 dieną per Rumuniją, Bulgariją ir Turkiją buvo atgabenti į Sakartvelą iš Odesos Ukrainos piliečiui priklausančiu mikroautobusu“.

Juose buvo 14 kg plastiškosios sprogstamosios medžiagos C-4.

Pareigūnai tris iš jų konfiskavo viename Sakartvelo ir Rusijos pasienio kontrolės punkte, o kitus tris rado sostinėje Tbilisyje, sakoma saugumo tarnybos pranešime.

Pareiškime teigiama, kad planą koordinavo kartvelų kilmės Ukrainos pilietis Andrejus Šarašidzė.

Septyni kartvelai, trys ukrainiečiai ir du armėnai taip pat dalyvavo gabenant sprogstamuosius įtaisus, tačiau „nė vienas iš jų nežinojo, kad mikroautobuse yra sprogmenų“, sakoma pareiškime.

Dėl Sakartvelo suartėjimo su Maskva padėjo įtampa tarp Tbilisio ir Kyjivo.

Santykiai dar labiau pašlijo, kai Sakartvelo pareigūnai įkalino Ukrainos pilietybę turintį provakarietišką eksprezidentą Michailą Saakašvilį.

V. Zelenskis, gydytojams pranešus apie pablogėjusią M. Saakašvilio sveikatą, apkaltino Sakarvelo pareigūnus, kad jie Kremliaus nurodymu lėtai žudo sulaikytą politiką.

Rugsėjį Sakartvelo vyriausybė pareiškė, kad Ukrainos karinės kontržvalgybos vadovo pavaduotojas ir buvęs Sakartvelo vidaus reikalų viceministras Giorgis Lortkipanidzė rengė destabilizacijos planus, kuriais buvo siekiama smurtu nuversti vyriausybę.

Liepą Kyjias įsakė Sakartvelo ambasadoriui išvykti iš šalies, praėjus metams po to, kai atšaukė savo pasiuntinį iš Tbilisio.

Tą patį mėnesį Ukraina pritaikė sankcijas pagrindinei Sakartvelo oro transporto bendrovei „Georgian Airways“ dėl atnaujintų skrydžių į Rusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius