Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sakartvelo opozicijos atstovės Vilniuje: šiandien Rusija neturi nieko bendro su civilizacija

Lietuvoje apsilankiusios Sakartvelo opozicinės politikės Chatia Dekanoidzė ir Elen Choštarija perspėjo – jų šalis juda tolyn nuo demokratijos ir palaiko glaudžius santykius su Rusija. Tbilisis nuo plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios neskubėjo palaikyti Vakarų pritaikytų sankcijų Maskvai. Dėl to sulaukė didžiulių protestų savo namuose, o iš Vakarų – nemažai kritikos. Interviu 15min Ch.Dekanoidzė teigė: „Rusija šiuo metu neturi nieko bendra su civilizacija“.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / „Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.

Opozicinės Sakartvelo partijos „Vieningasis nacionalinis judėjimas“ frakcijos pirmininkė Ch.Dekanoidzė ir opozicinio judėjimo „Laikas atėjo“ lyderė Elen Choštarija Lietuvoje dalyvavo trišaliame – Lietuvos, Baltarusijos ir Sakartvelo – grupės susitikime. Čia jos susitiko ne tik su Lietuvos politikais, bet ir Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja.

„Šiandien turime suvienyti jėgas prieš diktatorius ir pasiekti, kad Vakarai išgirstų mūsų balsus“, – 15min kalbėjo Ch.Dekanoidzė.

Ji negailėjo kritikos dabartinei Sakartvelo valdžios partijai „Sakartvelo svajonė“ ir jos lyderiui Bidzinai Ivanišviliui. Esą valdantieji nutolina šalį nuo demokratijos, o jų nenoras ištiesti pagalbos ranką kariaujančiai Ukrainai labai liūdina.

„Karas Ukrainoje brėžia naują civilizacijos liniją – iš vienos pusės yra Putinas, jo oligarchai, kurie vykdo nusikaltimus, iš kitos – atsiranda galimybė iš naujo įvertinti saugumo sistemą. Taip pat galima nauja laisvės banga, tačiau mes turime suvokti, kad laisvės mums niekas nepadovanos, tai turime padaryti visi kartu“, – interviu 15min sakė E.Choštarija.

Politologas Marius Laurinavičius komentare 15min tvirtino, kad prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą Sakartvelui atsirado bent teorinė galimybė susigrąžinti savo po 2008 m. Maskvos okupuotas teritorijas – Abchaziją ir Pietų Osetiją. Tačiau, pasak politologo, pirmiausia turi pasikeisti valdžia Sakartvele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius