Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalia Japonijos slenka smarkus taifūnas

Galingam taifūnui trečiadienį artėjant prie Japonijos, šalies meteorologijos agentūra perspėjo dėl liūčių ir smarkių vėjų, o oro bendrovės atšaukė nemažai skrydžių.
Vėjas Japonijoje
Vėjas Japonijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prognozuojama, kad iki ketvirtadienio paryčių taifūnas „Shanshan“ slinks palei Japonijos Ramiojo vandenyno pakrantę į rytus nuo Tokijo, todėl baiminamasi, kad sostinėje per rytinį eismo piką gali sutrikti susisiekimas.

„Taip pat esama pavojaus, kad jis pasieks sausumą“, – pažymėjo meteorologijos agentūra. Prognozuojama, kad iki ketvirtadienio vidurdienio audra į Tokijo apylinkes gali atnešti apie 350 mm lietaus.

„Būkite itin atidūs dėl purvo nuošliaužų, potvynių žemose vietose, ištvinti galinčių upių, smarkių vėjų, didelių bangų ir aukšto vandenyno potvynio“, – sakoma agentūros pranešime. Gyventojai taip pat buvo paraginti laikytis bet kokių nurodymų dėl evakuacijos.

Į rytus nuo Tokijo esančiame Čibos regione pareigūnai paskelbė žemiausio lygio evakuacijos perspėjimą daliai gyventojų, o kitus paragino būti pasiruošusius prireikus evakuotis.

Trečiadienio pavakarę vietos valdžia nurodė dar negavusi jokių pranešimų apie nukentėjusius žmones arba taifūno padarytą žalą.

Lėtai judanti audra, kurios vėjų greitis siekia 180 km per valandą, 13 val. Grinvičo (16 val. Lietuvos) laiku buvo už 110 km į pietryčius nuo Čibos regiono miesto Kacuuros miesto, sakoma meteorologijos agentūros pranešime.

Numatoma, kad naktį sustiprės lietus ir vėjas, todėl televizijos nurodė savo darbuotojams Tokijuje namo grįžti anksčiau.

Oro bendrovės atšaukė daug vidaus ir tarptautinių skrydžių iš Tokijo Hanedos oro uosto ir į jį. Panaši padėtis buvo ir pagrindiniame Naritos oro uoste, esančiame į rytus nuo sostinės.

Oro vežėjų grupė ANA atšaukė 36 vidaus reisus, taip pat tarptautinius skrydžius iš Naritos į Šanchajų ir Honkongą.

Anksčiau Japoniją vargino rekordinė ir pražūtinga kaitros banga, atslinkusi po niokojančių liūčių, liepą padariusių daug žalos šalies vidurio ir vakarų regionams.

Rekordinės liūtys sukėlė potvynių ir nuošliaužų, nusinešusių daugiau kaip 200 žmonių gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius