Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalia Kurdistano Iranas ir Irakas surengė karines pratybas

Irano ir Irako pajėgos pirmadienį šalia autonominio Kurdistano regiono pasienio, tebetvyrant įtampai po neseniai įvykusio referendumo dėl nepriklausomybės, surengė bendras karines pratybas, pranešė vienas kurdų pareigūnas.
Kurdai
Kurdai / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Rugsėjo 25 dieną per teisiškai neįpareigojantį plebiscitą Kurdistano nepriklausomybei pritarė 92,73 proc. balsavusiųjų. Centrinė Irako valdžia savo ruožtu tą referendumą pareikalavo pripažinti negaliojančiu.

Po šio balsavimo Irakas, Iranas ir Turkija, kur gyvena nemažos kurdų bendruomenės, ėmėsi įvairių izoliacijos priemonių, taip pat atšaukė tarptautinius skrydžius iš dviejų Kurdistano oro uostų ir į juos.

Iranas savo ruožtu paskelbė neribotą draudimą eksportuoti naftos ir energetikos produktus iš Irako Kurdistano bei importuoti juos į tą regioną.

„Irako ir Irano daliniai pradėjo pratybas 11 val. (vietos ir Lietuvos laiku); tankai ir pėstininkai buvo vos 250 metrų nuo pasienio“, – sakė kurdų muitinės Bašmacho pasienio posto vadovas Shwanas Abu Bakras.

„Irako pajėgos vilki juodas uniformas, be to, yra daug iraniečių pajėgų“, – sakė jis. Anot pareigūno, juodas uniformas vilki Irako elitinė Kovos su terorizmu tarnyba.

Tuo tarpu Irano kariuomenė savo tinklalapyje pranešė, kad bendrose karinėse pratybose dalyvauja šarvuotieji ir artilerijos daliniai; pasitelktos bepilotės skraidyklės bei kitokie orlaiviai.

Tai yra pirmosios bendros Irano ir Irako karinės pratybos nuo 1979 metų Irano Islamo revoliucijos.

1980-1988 metais tarp šių šalių vyko įnirtingas karas.

Vienas irano kariškis šeštadienį informavo, kad šios bendros pratybos rengiamos reaguojant į kurdų nepriklausomybės referendumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius