Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltinis: Mianmaro chuntos teismas pripažino Aung San Suu Kyi kalta korupcijos byloje

Mianmaro chuntos teismas trečiadienį pripažino kalta nušalintą lyderę Aung San Suu Kyi korupcijos byloje ir skyrė jai penkerių metų laisvės atėmimo bausmę, pranešė informuotas šaltinis.
Aung San Suu Kyi
Aung San Suu Kyi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuosprendis priimtas byloje, kurioje buvusi lyderė kaltinta iš buvusio Jangono vyriausiojo ministro paėmusi 600 tūkst. dolerių (per 560 tūkst. eurų) kyšį grynaisiais ir aukso luitais.

76 metų Nobelio premijos laureatė yra sulaikyta nuo praėjusių metų vasario, kai per karinį perversmą buvo nušalinta jos civilinė vyriausybė ir nutrauktas trumpas šios Pietryčių Azijos valstybės demokratijos laikotarpis.

Vėliau Aung San Su Kyi buvo apkaltinta įvairiais nusikaltimais, įskaitant tarnybinių paslapčių įstatymo pažeidimą, korupciją ir rinkimų rezultatų klastojimą. Jai gresia daugiau kaip 150 metų įkalinimo bausmės, jei ji bus pripažinta kalta dėl visų šių kaltinimų.

Aung San Suu Kyi jau anksčiau buvo skirti šešeri įkalinimo metai už telekomunikacijų įstatymo pažeidimus, kurstymą protestuoti prieš kariuomenę ir COVID-19 taisyklių pažeidimą. Vis tik ji toliau laikoma namų arešto sąlygomis, kol baigsis visų bylų nagrinėjimas.

Žurnalistams uždrausta dalyvauti specialiojo teismo posėdžiuose kariuomenės pastatytoje sostinėje Neipide, o Aung San Suu Kyi advokatams neleidžiama bendrauti su žiniasklaida.

Aung San Suu Kyi iš viso pareikšta 10 kaltinimų korupcija; už kiekvieną iš jų numatyta maksimali 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

Aung San Su Kyi taip pat teisiama dėl valstybės paslapčių įstatymo pažeidimo. Šioje byloje figūruoja sulaikytas australų mokslininkas Seanas Turnellas.

Vietos stebėjimo grupės duomenimis, nuo perversmo dienos susidorojimo su disidentais kampanija pareikalavo daugiau kaip 1 700 gyvybių. Dar daugiau kaip 13 tūkst. asmenų buvo sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius