-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sąmokslu su Rusija apkaltintas buvęs parlamentaras: Ukrainai „reikia naujų lyderių“

Buvęs Ukrainos parlamentaras, kurį, pasak Jungtinės Karalystės (JK), Rusija laiko galimu būsimu Kremliui draugišku Ukrainos valstybės vadovu, sekmadienį pareiškė, kad Kijevui reikia naujų lyderių.
Jevhenas Murajevas
Jevhenas Murajevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ukrainos žmonėms reikia teisinės valstybės, taikos, patikimos ir pragmatiškos ekonominės, socialinės politikos ir naujų politinių lyderių“, – feisbuke parašė buvęs parlamentaras Jevhenas Murajevas.

Jo ir dar kelių asmenų vardus šį savaitgalį įvardijo JK užsienio reikalų ministerija, pareiškusi turinti informacijos, kad Maskva „siekia į valdžią Kijeve atvesdinti prorusiškąjį lyderį“.

Londonas pareiškė matęs įrodymų, jog keli buvę Ukrainos politikai palaiko ryšius su Rusijos žvalgybos tarnybomis ir kad galimu lyderiu yra laikomas buvęs parlamentaras J.Murajevas.

„Provakarietiškųjų ir prorusiškųjų politikų laikas Ukrainoje baigėsi“, – parašė jis sekmadienį.

„Raginu visus, kam rūpi Ukrainos likimas: liaukitės skirstyti mus į kategorijas – į prorusiškuosius ir provakarietiškuosius. Liaukitės mus priešinę ir mes patys sukursime taiką savo šalyje“, – sakoma jo paskelbtame įraše.

J.Murajevas vietą Ukrainos parlamente prarado po 2019 metų rinkimų, kai jo partija nesugebėjo surinkti būtinų 5 proc. balsų. Manoma, kad jam priklauso televizijos kanalas, kuris dėl kaltinimų prorusiškos propagandos transliavimu pernai buvo uždarytas.

Jungtinės Valstijos pareiškė, jog atskleista informacija apie sąmokslą kelia „didelį susirūpinimą“. O Maskva JK pranešimą pavadino „dezinformacija“ ir paragino Londoną „neskleisti nesąmonių“.

Rusija prie sienų su Ukraina sutelkė dešimtis tūkstančių karių, taip pat daug tankų, kitų kovos mašinų, artilerijos ir raketų sistemų.

Maskva neigia planuojanti įsiveržti į kaimyninę šalį, bet Baltieji rūmai įsitikinę, kad toks puolimas dabar gali įvykti „bet kuriuo metu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius