Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Saudo Arabija perėmė antrą per mėnesį Jemeno raketą

Saudo Arabija ketvirtadienį perėmė ir sunaikino balistinę raketą, paleistą iš karo draskomo Jemeno, pranešė valstybinė žiniasklaida.
Saudo Arabijos karalius Salmanas Rusijoje
Saudo Arabijos karalius Salmanas / „Scanpix“/AP nuotr.

Tai jau antra tokia ataka šį mėnesį, už kurią atsakomybę prisiėmė Irano remiami husių sukilėliai.

Raketa buvo nukreipta į Saudo Arabijos pietuose esantį Chamis Mušaito miestą, vos kelios valandos po to, kai sukilėliai pagrasino keršyti už paralyžiuojančią Jemeno blokadą. Pareigūnai pranešė, kad nukentėjusiųjų nebuvo.

Su sukilėliais kovojanti Saudo Arabijos vadovaujama koalicija šią blokadą, kuri, kaip perspėja Jungtinės Tautos, didina Jemeno humanitarinę krizę, įvedė reaguodama į husių raketą, kuri lapkričio 4 dieną buvo perimta netoli Rijado oro uosto.

Šios raketų atakos, galinčios dar labiau eskaluoti koalicijos karinę kampaniją, išryškina tai, kaip Jemeno konfliktas plinta už jo sienų ir kelia pavojų Saudo Arabijos miestams bei kaimams.

Husių televizija „al Masira“ pranešė, kad ketvirtadienį paleista raketa kliudė karinį taikinį Saudo Arabijoje, bet koalicija tai paneigė.

„Raketa, skriejusi link Chamis Mušaito miesto, buvo perimta ir sunaikinta be jokių aukų“, – sakė koalicijos atstovas Turki al Maliki, kurį citavo Saudo Arabijos oficialioji naujienų agentūra „Saudi Press Agency“ (SPA).

Keliomis valandomis anksčiau sukilėlių vadas Abdulmalikas al Huthi pagrasino keršyti, jei blokada bus tęsiama.

„Jei blokada tęsis, mes žinome, kokie (taikiniai) sukeltų didelį skausmą ir kaip juos pasiekti“, – sakė jis kalboje, kurią transliavo „al Masira“.

Husių sukilėliai šį mėnesį perspėjo, kad „oro uostus, uostus, sienos perėjas ir kaip nors svarbias vietas“ Saudo Arabijoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) laiko teisėtais taikiniais.

Koalicija, kuri kaltina sukilėlius esant konkurento regione Irano marionetėmis, blokadą teisina tuo, kad ja siekiama sustabdyti ginklų srautą iš Teherano sukilėliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius