Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijos sosto įpėdinis Irano aukščiausiąjį lyderį pavadino „naujuoju Hitleriu“

Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas pavadino Irano aukščiausiąjį lyderį ajatolą Ali Khamenei „naujuoju Hitleriu Artimuosiuose rytuose“, rusenant įtampai tarp dviejų konkurentų regione.
Mohammedas bin Salmanas
Mohammedas bin Salmanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Saudo Arabija ir jos didžiausias priešas Iranas mainosi kandžiais žodžiais po lapkričio 4 dienos, kai iš Jemeno paleista raketa buvo numušta netoli Rijado oro uosto. Atsakomybę už raketos paleidimą prisiėmė Teherano remiami Jemeno husių sukilėliai.

„Irano aukščiausiasis lyderis yra naujasis Hitleris Artimuosiuose rytuose, – ketvirtadienį dienraštyje „The New York Times“ išspausdintame interviu sakė princas Mohammedas. – Europos pavyzdys mums rodo, kad raminimas neveikia. Nenorime, kad naujas Hitleris Irane, Artimuosiuose Rytuose pakartotų tai, kas įvyko Europoje.“

Teheranas griežtai neigia sukilėliams tiekęs raketas, o Irano prezidentas Hassanas Rouhani Saudo Arabiją perspėjo apie Irano galią.

Išaugusi įtampa sutampa su naujomis princo Mohammedo kovos su korupcija priemonėmis, – anksčiau šį mėnesį buvo atleista arba suimta daugiau nei 200 princų, ministrų ir verslo magnatų.

Kaltinimus valdžios grobimu princas pavadino absurdiškais, sakydamas, kad dauguma suimtųjų prabangiame Rijado „Ritz-Carlton“ viešbutyje jau prisiekė jam ištikimybę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ajatola Ali Khamenei
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ajatola Ali Khamenei

Pasak princo, „didžiuma karališkosios šeimos“ jį remia. Princas Mohamedas atmetė seniai sklandančius gandus, kad jo žaibiškai išaugusiam populiarumui priešinamasi iš vidaus.

Jis sakė, kad 95 procentai suimtųjų sutiko susimokėti arba Saudo Arabijos valstybiniam iždui grąžinti neteisėtai įgytą pelną.

Saudo Arabijos generalinis advokatas suskaičiavo, kad per kelis dešimtmečius dėl korupcijos ar pasisavinimo apytiksliai 100 milijardų dolerių panaudoti netinkamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius