-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija neigia Jemene naudojusi kasetines bombas

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija, bombarduojanti sukilėlius Jemene, sekmadienį neigė vėl pasigirdusius kaltinimus, kad toje šalyje buvo naudojamos kasetinės bombos.
Balandžio 17 diena. Bombarduojamas Jemenas
Bombarduojamas Jemenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jungtinių Tautų (JT) generaliniam sekretoriui Ban Ki-moonui pasakius, kad kasetinių bombų naudojimas gali būti „karo nusikaltimas“, koalicijos atstovas brigados generolas Ahmedas al Assiri AFP sakė, kad koalicija „neigia naudojanti kasetines bombas Sanoje“.

Atstovas reagavo konkrečiai į ketvirtadienį paskelbtą JAV įsikūrusios organizacijos „Human Rights Watch“ (HRW) ataskaitą, kurioje cituojami gyventojai, sakę, kad sausio 6 dienos atakos požymiai atitinka iš lėktuvų mėtomų kasetinių bombų panaudojimą.

Diena vėliau Ban Ki-moonas sakė gavęs „nerimą keliančių pranešimų“ apie kasetinių bombų panaudojimą sukilėlių kontroliuojamoje Jemeno sostinėje Sanoje.

„Manau, kad tai labai silpnas pranešimas, – sakė A.al Assiri, turėdamas omenyje HRW ataskaitą. – Jie neparodė jokių įrodymų“.

Pasak A.al Assiri, ši žmogaus teises ginanti organizacija paminėjo tokio tipo kasetinę amuniciją, kurios koalicijos „atsargose nėra“. Atstovas pridūrė, kad 90 proc. koalicijos operacijų Sanoje yra nukreipta prieš raketų paleidimo įrenginius „Scud“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius