Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 03 19 /12:14

Saugumo spragos: vienas iš Tuniso žudynių organizatorių buvo žinomas žvalgybai

Tuniso premjeras nurodė, kad vienas iš dviejų užpuolikų, nužudžiusių 17 užsieniečių turistų ir du tunisiečius per ataką Bardo nacionaliniame muziejuje, buvo žinomas žvalgybos tarnyboms, tačiau nenustatyta jokių aiškių ryšių su kuria nors konkrečia teroristų grupuote.
Tuniso saugumo pajėgos prie Bardo muziejaus
Tuniso saugumo pajėgos prie Bardo muziejaus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį duodamas interviu radijui RTL, premjeras Habibas Essi sakė, kad Tunisas bendradarbiauja su kitomis šalimis, rinkdamas informaciją apie užpuolikus, kurie buvo įvardyti kaip Yassine'as Laabidi ir Hatemas Khachnaoui. Pasak jo, Y.Laabidi buvo patekęs į žvalgybos akiratį, nors ir ne dėl „kokių nors ypatingų“ veiksmų.

Tuo tarpu kruiziniai laivai, kurių keleivių buvo tarp muziejuje įvykdyto išpuolio aukų, paliko Tuniso uostą.

Bendrovė „MSC Cruises“ nurodė, kad buvo nužudyti devyni keleiviai, plaukę keltu „Splendida“, dar 12 buvo sužeisti, o šešių likimas nežinomas.

Kitas laivas – „Costa Fascinosa“ – nurodė, kad 13 jo keleivių nebuvo grįžę, kai laineris išplaukė iš uosto praeitą naktį.

Rengiama gedulo demonstracija

Tuniso pagrindinė profsąjungų konfederacija ir kitos pilietinės visuomenės grupės ketvirtadienį paragino surengti tylią demonstraciją prie sostinės muziejaus, kuriame ankstesnę dieną buvo nužudyti 17 užsieniečių turistų ir du tunisiečiai.

Organizatoriai paragino tunisiečius 15 val. Grinvičo (17 val. Lietuvos) laiku susirinkti prie Bardo nacionalinio muziejaus „pademonstruoti mūsų nacionalinę vienybę kovojant su terorizmu“.

Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės dėl trečiadienį įvykdytos atakos, per kurią kariškių uniformas vilkintys užpuolikai pradėjo šaudyti į turistus, lipančius iš savo autobuso, o vėliau persekiojo žmones muziejaus pastate.

Per tą ataką, trukusią apie keturias valandas, dar per 40 žmonių buvo sužeisti. Ji neabejotinai taps skaudžiu smūgiu nuo turizmo smarkiai priklausomai Tuniso ekonomikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius