Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Scientologų laivas, kuriame kilo tymų protrūkis, išplaukė iš Sent Lusijos

Scientologijos Bažnyčiai priklausantis kruizinis laivas, kuriam dėl tymų atvejo Sent Lusijoje dvi dienas buvo taikomas karantinas, išplaukė iš šios Karibų salos ir penktadienį plaukė Kiurasao link, pranešė laivybos stebėjimo tarnybos.
Rojaus kampelis Karibuose – Sent Lusija
Sent Lusija / Vida Press nuotr.

Laivas „Freewinds“ iš Sent Lusijos sostinės Kastrio uosto išplaukė ketvirtadienį 23 val. 15 min (penktadienį 6 val. 15 min. Lietuvos laiku) ir plaukė link Vilemstado Kiurasao, nurodė myshiptracking.com ir cruisin.me. Anksčiau šį atstumą laivas nuplaukdavo per dvi dienas.

Sent Lusijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovė patvirtino, kad „Freewinds“ išplaukė iš salos. Scientologijos Bažnyčia nurodo, kad šis 134 m laivas yra naudojamas religinėms stovykloms ir paprastai būna Kiurasao.

Laivui antradienį atplaukus į Sent Lusiją iš Kiurasao, sveikatos apsaugos pareigūnai jame paskelbė karantiną, nes laive viena įgulos narė susirgo tymais, sakė Sent Lusijos sveikatos apsaugos aukšto rango pareigūnė Merlene Fredericks-James.

Kažkada praktiškai išnaikintos, itin užkrečiamos ligos pasirodymas siejamas su augančiu judėjimu prieš skiepus turtingesnėse šalyse, kurį Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) vadina didele pasauline grėsme sveikatai.

Laive buvo apie 300 žmonių, nurodė Sent Lusijos pareigūnai. Jie sakė nemokamai aprūpinę laivą 100-u tymų skiepų dozių.

Scientologijos Bažnyčia, kurią 1953 metais įsteigė mokslinės fantastikos rašytojas L.Ronas Hubbardas, neatsakė į prašymus pakomentuoti.

Bažnyčios mokymas tiesiogiai neprieštarauja skiepijimui, bet sekėjai ligas laiko asmeninių trūkumų ženklu ir paprastai vengia medicininių intervencijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius