Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seras Seanas Connery ragina škotus balsuoti už nepriklausomybę: per gera proga, kad ją praleistume

Filmų apie Džeimsą Bondą žvaigždė Seanas Connery sekmadienį paragino savo tėvynainius škotus balsuoti už Škotijos nepriklausomybę šiais metais vyksiančiame referendume, sakydamas, jog ši galimybė „per gera, kad ją būtų galima praleisti“.
Seanas Connery švenčia 83-iąjį gimtadienį
Seanas Connery / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

83 metų aktorius yra vienas iš iškiliausių veikėjų, palaikančių Škotijos nacionalinės partijos (SNP) kampaniją balsuoti už regiono nepriklausomybę rugsėjį vyksiančiame referendume, sakydamas, kad toks žingsnis padidintų Škotijos autoritetą.

Toks žingsnis galėtų paskatinti daugiau investuoti į Škotijos kino pramonę ir padėtų „tarptautiniu mastu reklamuoti Škotiją kaip ikonišką vietą“, S.Connery teigia laikraštyje „The Sun on Sunday“.

S.Connery, vaidinęs agentą 007 filmuose „Auksapirštis“ (Goldfinger), „Daktaras Ne“ (Dr No) ir kituose, yra gimęs Škotijoje, tačiau nebegyvena ten jau daug metų. Dabar jis daugiausiai laiko praleidžia Ispanijoje, Bahamose ir Niujorke.

Apklausos rodo, kad 53 proc. škotų nori, kad jų regionas liktų Jungtinės Karalystės dalimi, ir tik 35 proc. mano, kad Škotija turėtų tapti nepriklausoma valstybe.

2003 metais aktorius sakė negrįšiantis į Škotiją, kol jo tėvynė neatsiskirs nuo Jungtinės Karalystės.

„Visiškai gerbiu pasirinkimą, kuris Škotijai iškils rugsėjį – tai žmonių, kurie renkasi ten dirbti ir gyventi, reikalas. Tai vienintelė teisė“, – sakė S.Conneris.

„Tačiau būdamas škotas ir visą gyvenimą mylėjęs Škotiją bei menus, tikiu, kad ši nepriklausomybės galimybė yra per gera, kad ją būtų galima praleisti“, – pridūrė jis.

„Jeigu būtų nubalsuota „Taip“, tai patrauktų pasaulio dėmesį. Būtų vėl sutelktas dėmesys į mūsų kultūrą; atsivertų neprilygstama galimybė reklamuoti mūsų paveldą ir kūrybinius pasiekimus“, – aiškino garsenybė.

Agentūros „YouGov“ šeštadienį paskelbti apklausos rezultatai rodo, kad 53 proc. škotų nori, kad jų regionas liktų Jungtinės Karalystės dalimi, ir tik 35 proc. mano, kad Škotija turėtų tapti nepriklausoma valstybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius