-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbijos protestuotojai Belgrade vis didina spaudimą prezidentui

Serbijos protestuotojai vis didina spaudimą prezidentui Aleksandrui Vučičiui ir jau ketvirtą savaitę Belgrade rengia demonstracijos prieš vyriausybę.
Protestas Serbijoje
Protestas Serbijoje / „PA Images“ nuotr.

Šeštadienį surengtame mitinge dalyvavo apie 25 tūkst. žmonių, pranešė naujienų agentūros AFP reporteris.

„Tai piliečių demonstracija prieš padėtį šalyje, kuri jau ilgą laiką yra ekonomiškai ir politiškai komplikuota, galbūt net kritinė“, – agentūrai AFP pareiškė protestuotojas Vladimiras Tošičius.

Jis ir dauguma kitų demonstruotojų sostinės centre surengė eitynes, per kurias buvo išvengta incidentų. Kai kurie eitynių dalyviai skandavo šūkius „Vučičius, vagis“ arba mojavo plakatais su užrašu „Gana melo“.

Daugelis pūtė švilpukus, nuo buvusio autoritarinio lyderio Slobodano Miloševičiaus valdymo laikų tapusius serbų protestų simboliu.

V.Tošičiaus teigimu, paskutinė protesto akcija „suvienijo eilinius Belgrado gyventojus, kurie išėjo į gatves, kad išreikštų neviltį dėl padėties“.

Pasak opozicijos ir pilietinės visuomenės, A.Vučičius įvedė autokratinį valdymą ir perėmė visą žiniasklaidos, kurią naudoja savo kampanijoje prieš oponentus, kontrolę.

Protestai yra didžiausias iššūkis, su kuriuo iki šiol susidūrė prezidento režimas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksandaras Vučičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksandaras Vučičius

Kalbėdamas apie demonstracijas, serbų prezidentas šią savaitę pareiškė, jog yra „pasirengęs išklausyti piliečius, kurie dalyvauja protesto akcijose, bet ne opozicijos melagius“.

Tuo tarpu Europos Parlamentas savo paskutinėje ataskaitoje apie Serbiją Belgrado valdžią „primygtinai“ paragino „pagerinti padėtį dėl žodžio laisvės ir žiniasklaidos laisvės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius