Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sergančio rusų berniuko motinai gresia kalėjimas už „narkotikų kontrabandą“

Nepagydomai sergančio šešerių metų rusų berniuko motinai gresia įkalinimas iki aštuonerių metų už bandymą parduoti vaikui nupirktus priešepilepsinius vaistus, trečiadienį pranešė pati moteris ir kelios labdaros organizacijos.
Vaistai
Sergančio rusų berniuko motinai gresia kalėjimas už „narkotikų kontrabandą“ / „Scanpix“ nuotr.

Tai pirma tokio pobūdžio byla Rusijoje. Ji pašiurpino rusų labdaros darbuotojus ir aktyvistus, kasdien susiduriančius su širdį veriančiais atvejais.

Praėjusį mėnesį policija iškėlė bylą dėl narkotikų platinimo dviejų vaikų mamai, maskvietei Jekaterinai Konovai, nusipirkusiai Rusijoje legaliai nepardavinėjamo diazepamo rektalinio gelio sūnaus Arsenijaus priepuoliams gydyti.

Diazepamas yra receptinis vaistas nuo traukulių ir nerimo, gaminamas įvairiomis formomis, įskaitant injekcinį tirpalą ampulėse ir į tiesiąją žarną vartojamą gelį.

Šis vaistas ampulėmis Rusijoje yra registruotas, bet gelio tūbelėse, su kuriomis jo lengviau ir neskausminga suduoti, nėra registruotas kaip kad Vakaruose, kur jos plačiai naudojamos.

Dauguma šiuolaikinių priešepilepsinių vaistų vaikams Rusijoje nėra registruoti, tad tėvai būna priversti pirkti juos užsienyje ar nelegaliai juodojoje rinkoje.

Maskvos policija surengė slaptą operaciją ir sulaikė vienišą mamą J.Konovą, kai ji pabandė parduoti kelias tūbeles, kurių jai nebereikėjo, nes slaugos ligoninėje jai pasiūlė gauti šių vaistų nemokamai.

„Tai buvo pragaras“

„Tai buvo pragaras“, – naujienų agentūrai AFP sakė J. Konova ir pridūrė, kad jos sūnui nuolat reikia vartoti vaistus, o ji neišgali nupirkti brangių vaistų.

„Arsenijus kenčia skausmą 24 valandas per parą septynias dienas per savaitę“, – sakė ji.

L.Moniava: „Jis turi vamzdelį pilve, vamzdelį kakle ir kenčia siaubingus traukulius, daug kartų per dieną, kiekvieną dieną.“

Berniukui diagnozuota daugybė ligų, įskaitant cerebrinį paralyžių ir epilepsijos priepuolius.

„Jis turi vamzdelį pilve, vamzdelį kakle ir kenčia siaubingus traukulius, daug kartų per dieną, kiekvieną dieną“, – rašė Maskvos vaikų slaugos ligoninės „Dom s majakom“ („Namas su švyturiu“) direktoriaus pavaduotoja Lida Moniava.

„Mes pašiurpę dėl to, kas vyksta, nes jei Katia sės į kalėjimą, Arsenijus atsidurs neįgaliųjų namuose, kur greit mirs, o jo vyresnysis brolis pateks į vaikų namus“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė ji.

J.Konovai už prekybą narkotikais gresia įkalinimas nuo ketverių iki aštuonerių metų, nurodo labdaros organizacijos.

Gerbiama visuomenės figūra Niuta Federmeser, kuri remia Rusijos slaugos ligonines, paragino prezidentą Vladimirą Putiną įsikišti ir pakeisti įstatymus palengvinant mažųjų pacientų ir jų šeimų kančias.

„Mes plėtojame nanotechnologijas, galime organizuoti Pasaulio futbolo čempionatą ir surengti olimpines žaidynes, mes skraidome į kosmosą, plėtojame genų inžineriją, turime kriptovaliutų ir blokų grandinę, – savo kreipimesi feisbuke rašė ji. – Ar negalime pakeisti įstatymo??“

Rusijos sveikatos apsaugos sistema didele dalimi yra pasenusi, šalyje negalima atlikti daugelio moderniausių operacijų.

Siekdama suvaržyti narkotikų kontrabandą valdžia sukūrė nepagydomai sergantiems žmonėms reikalingų skausmą malšinančių vaistų opiatų pagrindu deficitą.

Tūkstančiai vėžininkų kasmet miršta kęsdami baisius skausmus; kai kurie, negalėdami ištverti skausmo, nusižudo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius