Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija tikina: „Jokių tankų ir ginkluotųjų pajėgų NATO teritorijoje nebus“

Rusija neplanuoja savo kariuomenės įvedimo į NATO šalių teritoriją, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.
Johnas Kerry ir Sergejus Lavrovas
Johnas Kerry ir Sergejus Lavrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

 „Esu tikras, kad visi supranta, jog jokių tankų ir Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų NATO teritorijoje nebus, niekas apie tai net negalvoja“, – sakė S.Lavrovas interviu televizijos kanalui „Zvezda“.

Komentuodamas nuotaikas, vyraujančias Baltijos ir Rytų Europos šalyse Rusijos atžvilgiu, S.Lavrovas pareiškė: „Kai jos stojo į NATO, amerikiečiai tikino mus nekelti triukšmo: atseit, jos labai bijo dar nuo tos istorinės epochos, kai įėjo į SSRS sudėtį „ne visiškai savo valia“, joms būdinga fobija. Mums sakė, kad kai tik jos bus priimtos į Šiaurės Atlanto aljansą, jos nusiramins. Jos nenusiramino“.

„Dabar, tapusios NATO narėmis, jos elgiasi visiškai kitaip: jos, priešingai, panaudoja šią narystę, kad „puldinėtų“ mus ir atakuotų savo nuolatinėje retorikoje.Manau, paprasčiausiai panaudojama jų isteriška pozicija Rusijos atžvilgiu, ir mėginama pavaizduoti Krymo liaudies valios išraišką kaip agresyvų mūsų siekį, o NATO pasislinktų prie šių sienų“, – kalbėjo S.Lavrovas.

Vladimiras Putinas paragino bendradarbiauti

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo naujametiniame sveikinime JAV prezidentui Barackui Obamai ragina stiprinti šalių bendradarbiavimą, atsakant į tarptautinius iššūkius.

Maskvos ir Vašingtono santykiai atvėso labiausiai nuo Šaltojo karo, Rusijai aneksavus Ukrainos Krymo pusiasalį ir remiant rytinėje Ukrainoje kovojančius separatistus. Atsakydamos į šiuos veiksmus JAV ir kitos šalys ėmėsi ekonominių sankcijų prieš Rusijos pareigūnus ir valstybines įmones.

Kremliaus trečiadienį cituojamame V.Putino naujametiniame sveikinime B.Obamai sakoma, kad „Rusijos ir Jungtinių Valstijų santykiai yra esminiai, siekiant užtikrinti pasaulinį saugumą“.

Abi šalys „sėkmingai priimtų naujus iššūkius ir grėsmes“ pasaulyje, jeigu pradėtų „konstruktyvų dialogą“ tarpusavyje, sakoma V.Putino sveikinime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius