Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienį Manhatanas liko be elektros: stojo metro, atšaukti Brodvėjaus spektakliai

Niujorko Manhatano rajone vėlų šeštadienio vakarą pašalintas elektros tiekimo sutrikimas, dėl kurio tamsoje buvo paskendę Brodvėjaus teatrai, sustojęs metropoliteno eismas ir užgesę reklaminiai skydai Taimso aikštėje.
Manhatanas liko be elektros
Manhatanas liko be elektros / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak elektros tiekimo įmonės „Con Edison“, šeštadienio pavakarę be elektros buvo likę apie 42 tūkst. vartotojų. Tiekimo sutrikimo priežasties bendrovė nenurodė.

Elektros tiekimas buvo atnaujintas apie 22 val. vietos (sekmadienį 5 val. Lietuvos) laiku. Vėl nušvitusiose gatvėse nuskambėjo plojimai.

Niujorko meras Billas de Blasio tviteryje pranešė, kad elektros tiekimas nutrūko dėl „gaisro kanalizacijos šulinyje“, tačiau televizijai CNN jis vėliau sakė, kad gedimo priežastis dar tiriama.

Pavakarę socialiniuose tinkluose pasirodė daugybė tamsoje paskendusių gatvių, metropoliteno stočių ir butų nuotraukų.

Gedimas sutrikdė paslaugų teikimą daugiausia gyventojų turinčiame JAV mieste. Niujorko metropoliteno transporto valdyba tviteryje visus paragino „vengti požeminių metro stočių“, sudarančių didžiąją dalį miesto geležinkelių tinklo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Manhatanas liko be elektros
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Manhatanas liko be elektros

Ugniagesiai pranešė reagavę į daugybę pagalbos prašymų, ypač iš liftuose įstrigusių žmonių. Tamsą mieste, kuriame elektros paprastai netrūksta, skrodė policijos ir greitosios pagalbos automobilių žibintų šviesos.

Daugelis niujorkiečių dingus elektrai neprarado šalto proto. Praeiviai ėmėsi reguliuoti eismą sankryžose, o nutrūkęs koncertas Karnegio salėje („Carnegie Hall“) buvo pratęstas gatvėje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Manhatanas liko be elektros
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Manhatanas liko be elektros

Pareigūnai ragino vairuotojus nesustoti ir važiuoti toliau, o pėstieji ramiai sau vaikštinėjo gatvėmis, kur eismas buvo laikinai uždarytas.

Nutrūkęs tiekimas

8-joje aveniu daugybė viešbučio „Row NYC“ svečių susėdo ant šaligatvio priešais pastatą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Manhatanas liko be elektros
AFP/„Scanpix“ nuotr./Manhatanas liko be elektros

Kaip pasakojo 16-metė turistė iš Ispanijos Alba Moreno, viešbučio darbuotojai paprašė jų neiti vidun, kur buvo tamsu ir neveikė liftai.

„Con Edison“ pranešė, kad iki vidurnakčio elektros tiekimas bus atkurtas daugumai vartotojų, tačiau nepaaiškino, kodėl dingo elektra.

„Panašu, kad tiesiog įvyko kažkas ne taip perduodant elektrą iš vienos miesto dalies į kitą, reaguojant į paklausą," – sakė B.de Blasio.

Tiekimas buvo sutrikęs vakarinėje Manhatano dalyje, įskaitant Hels Kitčeno (Hell's Kitchen) ir Brodvėjaus teatrų rajonus.

Dauguma spektaklių Brodvėjuje, tarp jų – miuziklai „Hamiltonas“ (Hamilton) bei „Liūtas Karalius“ (The Lion King), buvo atšaukti, o Karnegio salėje dainavęs choras tęsė koncertą lauke.

Gedimas įvyko minint 1977-ųjų elektros energijos tiekimo nutraukimo Niujorke metines. Elektra buvo išjungta didžiojoje tuo metu ekonominę krizę išgyvenusio miesto dalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius