Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seule grupė Pchenjaną palaikančių studentų įsiveržė į JAV pasiuntinio rezidenciją

Pietų Korėjos sostinėje penktadienį kelios dešimtys Pchenjano politiką palaikančių studentų įsibrovė į JAV ambasadoriaus rezidenciją nešini plakatais su reikalavimu, kad ambasadorius Harry Harrisas nedelsiant paliktų šalį.     
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Studentai į Seulo centre esančio komplekso teritoriją pateko perlipę jį juosiančią tvorą, matyti iš nuotraukų, paskelbtų socialiniame tinkle „Facebook“.

Vienoje iš nuotraukų matyti grupė studentų, stovinčių hanoko – tradicinio korėjietiško namo – verandoje. Jie laiko iškėlę plakatus, ant kurių, be kitų dalykų, parašyta: „Harrisai, palik šią šalį“.

Studentai sakė protestuojantys prieš Vašingtono reikalavimus, kad Seulas finansiškai daugiau prisidėtų prie Pietų Korėjos saugumo užtikrinimo.

Pietų Korėjoje yra dislokuoti 28,5 tūkst. amerikiečių karių, saugančių šalį nuo Šiaurės Korėjos, įsiveržusios į pietinės kaimynės teritoriją 1950-aisiais.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas nekart reikalavo Seulo skirti daugiau lėšų amerikiečių karių buvimo finansavimui ir užsiminė, kad pajėgos gali būti išvestos iš šalies.

Vienas policijos atstovas naujienų agentūrai AFP sakė: „Į policijos nuovadas nuvežti 17 studentų. Jų atžvilgiu bus pradėti tyrimai dėl įsiveržimo į ambasadoriaus rezidenciją.“

Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerija pasmerkė studentų akciją ir pažymėjo, kad „išpuoliai prieš užsienio valstybių diplomatines misijas negali būti pateisinami jokiomis aplinkybėmis“.

Ministerija paragino sustiprinti ambasadoriaus rezidencijos ir JAV ambasados pastato apsaugą.

Akcijoje dalyvavusi studentų grupė anksčiau pareiškė, jog norėtų, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas apsilankytų Seule.

JAV ambasada penktadienio incidento kol kas nekomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius