Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiais metais pasaulyje žuvo 110 žurnalistų

Šiais metais pasaulyje žuvo iš viso 110 žurnalistų, antradienį paskelbė organizacija „Reporteriai be sienų“ (Reporters Sans Frontieres, RSF) ir įspėjo, kad didesnis skaičius jų buvo tikslingai nužudyti dėl savo darbo šalyse, kurios laikomos taikiomis.
JAV žurnalistas Jamesas Foley
JAV žurnalistas Jamesas Foley / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 1 Mirtis

Šįmet atlikdami savo pareigas buvo nužudyti 67 žurnalistai, o dar 43 žuvo neaiškiomis aplinkybėmis, nurodė Paryžiuje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija savo metinėje ataskaitoje.

Taip pat žuvo dar 27 neprofesionalūs pilietinės žurnalistikos atstovai (citizen-journalists) ir septyni kiti žiniasklaidos darbuotojai.

Didelis aukų skaičius „daugiausia sietinas su tyčiniu smurtu prieš žurnalistus“ ir rodo iniciatyvų ginti žiniasklaidos darbuotojus nesėkmę, rašoma ataskaitoje, kurioje Jungtinės Tautos raginamos imtis veiksmų.

Ataskaitoje ypatingas dėmesys atkreipiamas į augantį „nevalstybinių grupių“, tokių kaip „Islamo valstybė“, vaidmenį žiaurumuose prieš žurnalistus.

Pasak RSF, iš 2014-aisiais nužudytų žurnalistų du trečdaliai žuvo karo zonose. Tuo tarpu šįmet du trečdaliai žuvo „taikiose“ valstybėse, pažymima ataskaitoje.

„Būtina sukurti specialų mechanizmą, kuris garantuotų tarptautinės teisės taikymą užtikrinant žurnalistų apsaugą“, - pažymėjo RSF generalinis sekretorius Christophe'as Deloire'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius