Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siaubingiausia audra per dešimtmetį: Pekiną uždengė raudonos dulkės

Šią savaitę net kelias dienas Pekino gyventojams teko patirti didžiausią smėlio audrą per dešimtmetį. Antradienio vakare gyventojai skubėjo namo, kur galėjo pasislėpti nuo raudonų dulkių cunamio, rašo „Mashable“.
Smėlio audra Pekine
Smėlio audra Pekine / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Temstant matomumas vis labiau mažėjo, o netrukus eismas išvis sustojo. Kinijos orų tarnybos biuras paskelbė „geltonąjį pavojų“ – tai reiškia, kad matomumas gali sumažėti iki 1000 metrų, o oro kokybė ir toliau prastėti.

Šalyje yra keturių lygių kodinė sistema, skirta oro sąlygoms. Pavojus apibūdinamas spalvomis – raudona, oranžine, geltona ir mėlyna. Nors šią savaitę siautusiai audrai nebuvo skirtas aukščiausias – raudonas – įvertinimas, manoma, kad tai buvo blogiausia audra, ištikusi Pekiną per pastaruosius 13 metų.

Kai kuriose vietose oro užterštumas padidėjo iki itin rizikingo lygio – buvo įspėjama, kad dulkės gali patekti į plaučius, apsunkinti kvėpavimą, paaštrinti širdies problemas. 

Dulkių audra Pekine buvo ypač pavojinga ir dėl nuolatinio oro užterštumo mieste. Kinijos oro kokybė miestuose – viena blogiausių visame pasaulyje. Didžiuosius miestus beveik visada dengia tirštas smogas.

Pareigūnai gyventojams patarė likti namuose, dėvėti veido kaukes ir akinius, kurie padėtų apsisaugoti nuo sužeidimų ir kvėpavimo problemų.

Smėlio audros Kinijoje pavasario mėnesiais yra dažnas reiškinys. Mokslininkai teigia, kad tai susiję su žmogaus veikla ir klimato kaita.

„Viskas labai nešvaru. Atrodo, kad atėjo pasaulio pabaiga“, – Kinijos portalas „South China Morning Post“ cituoja vieną gyventoją.

„Toks jausmas, kad gyvename dykumoje. Įdomu, kaip sugebėsime išgyventi tokias blogas oro sąlygas“, – skundėsi kitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius