Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Airijos policija po naktinių neramumų paragino laikytis rimties

Šiaurės Airijos policija sekmadienį paragino gyventojus laikytis rimties po antrą naktį iš eilės besitęsusių neramumų, per kuriuos buvo užpulta policininkų ir padegti keli automobiliai.
Šiaurės Airijos policininkai
Šiaurės Airijos policininkai / „Associated Press“/„Scanpix“ nuotr.

Vėlai šeštadienį Belfasto apylinkėse esančiame Niutonabio mieste buvo pagrobti ir padegti trys automobiliai. Transliuotojas BBC pranešė, kad į policijos pareigūnus buvo metami Molotovo kokteiliai ir leidžiami fejerverkai.

Penktadienio vakarą per riaušes Belfaste ir Londonderyje buvo sužeisti 27 policininkai, o aštuoni asmenys buvo sulaikyti. Policija pranešė, kad prieš jos pajėgas „ilgalaikę ataką“ surengė gausi grupė jaunuolių, svaidžiusių akmenis, butelius.

Šiaurės Airijos policijos federacija paragino nutraukti smurtą ir pareiškė, kad savo bendruomenės naikinimas „nėra būdas protestuoti ar išlieti pyktį“.

Įtampa paaštrėjo, kai kuriems Šiaurės Airijos parlamentarams siekiant drausminių priemonių prie dvi dešimtis airių respublikonų partijai „Sinn Fein“ priklausančius politikų, kurie birželį dalyvavo buvusio Airijos respublikonų armijos (IRA) žvalgybos vadovo Bobby Storey laidotuvėse. Pareigūnai neseniai pareiškė, kad nesieks patraukti atsakomybėn tų politikų, kaip įtariama, pažeidusių dėl COVID-19 įvestus suvaržymus.

Šiaurės Airijos pirmoji ministrė Arlene Foster paragino jaunus žmones „nesivelti į neramumus“ ir susilaikyti nuo atakų prieš policiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius