Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiaurės ir Pietų Korėja ketina nutiesti jas sujungsiantį geležinkelį

Šiaurės ir Pietų Korėja susitarė apytikriai lapkričio pabaigoje arba gruodžio pradžioje surengti ceremoniją, žymėsiančią ambicingo projekto – abi besivaržančias šalis turinčių sujungti geležinkelių ir kelių statybos – pradžią, pirmadienį paskelbė Suvienijimo ministerija Seule.
Šiaurės Korėjos diktatorių dinastijos atvaizdai
Šiaurės Korėja / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ministerija pridūrė, kad per abiejų šalių aukšto lygio pareigūnų derybas buvo susitarta artimiausiu laiku surengti generolų lygio kariškių pasitarimą. Per šias derybas būtų tariamasi dėl galimybes sumažinti įtampą pasienyje, taip pat planų įkurti bendrą karinį komitetą, turintį užtikrinti tarpusavio ryšius ir išvengti krizių bei atsitiktinių susirėmimų.

Abi Korėjos taip pat susitarė spalio pabaigoje surengti sporto pareigūnų derybas dėl planų pasiųsti bendrų komandų į 2020 metų vasaros olimpiadą ir siekti, kad abi šalys pelnytų teisę bendrai organizuoti 2032-ųjų vasaros olimpines žaidynes.

Be to, Seulas ir Pchenjanas susitarė lapkritį surengti Raudonojo Kryžiaus remiamas derybas dėl galimybės organizuoti kontaktus vaizdo ryšiu tarp šeimų, išskirtų 1950–1953 metų Korėjos karo, senstančių narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius