-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja iš arti: kaip atskleidžiamas tikrasis šalies veidas

Fotografija gali atskleisti tikrąjį Šiaurės Korėjos veidą, tikina Davidas Guttenfelderis – vienas iš Vakarų žurnalistų, turėjęs retą galimybę daug pakeliauti po šią griežto Kim Jong Uno režimo spaudžiamą šalį. Visgi po kelionės, kurios metu aplankė įvairius visuomenės sluoksnius, D.Guttenfelderis įsitikino, kad jo anksčiau išsakyta mintis yra šis tas daugiau, nei atrodė iš pradžių, rašo „The New York Times“.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Visa tai puikiai iliustruoja fotografo sprendimas pro viešbučio langą su išmaniuoju telefonu visam pasauliui transliuoti Šiaurės Korėjos kasdienybę. Vos pradėjus tiesioginę transliaciją interneto vartotojai pradėjo klausinėti: Kas tai buvo? Ką ji valgo? Kaip tai veikia?

Panašios reakcijos susilaukė ir D.Guttenfelderio užfiksuotos propagandinės šalies kasdienybės nuotraukos, publikuotos tinkle „Instagram“.

„Turbūt nėra geresnės vietos patikrinti fotografijos ir fotožurnalistikos galią, jei ne šalyje, kuri neleidžia fotografuoti ir nelaukia užsieniečių. Mes nežinome daug apie Šiaurės Korėją. Jos niekas nefotografavo kone 60 metų, pasaulis mato tik propagandines nuotraukas. Man tai buvo reta galimybė ir atsakomybė“, – D. Guttenfelderis džiaugiasi turėjęs galimybę pro fotoaparato objektyvą pažvelgti į Šiaurės Korėją.

Fotožurnalistas šalyje lankėsi kaip „The New York Times“ darbuotojas. Per šešias dienas jis turėjo užfiksuoti Glorijos Steinem susitikimo su Šiaurės ir Pietų Korėjų moterų aktyvistėmis akimirkas. Visgi per šį laiką D.Guttenfelderis rado laiko įamžinti ir vietos gyventojų kasdienybę.

 

A North Korean town on the road from Pyongyang to Kaesong.

A photo posted by David Guttenfelder (@dguttenfelder) on

„Tai nuostabi vieta fotografui. Viskas, ką aš fotografavau, verta naujienos vardo, nes mes nieko apie tai nežinome. Kiekviena fotografija kaip dėlionės dalis, o visos dalys kartu kažką atskleidžia“, – sako jis.

Asmeninėje „Instagram“ paskyroje D.Guttenfelderis turi tūkstančius sekėjų. Jis mano, kad socialiniai tinklai yra ypač svarbūs jo darbams. Dėl šios priežasties fotografas internete viešina ne tik savo darytas Šiaurės Korėjos nuotraukas, bet ragina su juo susisiekti visus, turinčius bet kokių nuotraukų iš šalies.

Tarp žmonių, kurie atsiliepė į raginimus, yra ir mokytojų, keliavusių po Šiaurės Korėją, ir gidų, čia buvusių daugiau nei 100 kartų.

Bendros pastangos, pasak fotožurnalisto, padės pasauliui atskleisti tikrąjį Šiaurės Korėjos veidą.

Daugiau fotožurnalisto užfiksuotų Šiaurės Korėjos vaizdų galite peržiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius