Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiaurės Korėja paskelbė vaizdo įrašą, už ką nuteistas amerikietis studentas

Šiaurės Korėja paskelbė vaizdo stebėjimo kamera darytą filmuotą medžiagą, kaip amerikietis studentas Otto Warmbieris nuplėšia propagandinį plakatą. Tai diktatoriaus valdomoje šalyje – nusikaltimas. Už jį amerikietis nubaustas 15 metų sunkiųjų darbų kalėjimo.
Otto Warmbieris
Otto Warmbieris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prastos kokybės vaizdo įraše matyti, kad O.Warmbieris kažką daro prie sienos – Š.Korėjos teigimu, jis lupa propagandinį plakatą nuo sienos viešbutyje, kur buvo apsistojęs. Į šį koridorių jis net neturėjo teisės pateikti – ši vieta skirta tik viešbučio darbuotojams.

Pranešama, kad ant plakato buvo užrašyta „Tvirtai apsiginkluokime Kim Jong Ilo patriotizmu“. Ši frazė buvo naudojama propagandiniuose mitinguose po Kim Jong Ilo, Kim Jong Uno tėvo, mirties.

Š.Korėja tvirtina, kad vaizdo įrašas darytas šių metų Naujųjų metų dieną. Su O.Warmbieriu vienu lėktuvu skridęs keleivis „The Independent“ yra sakęs, kad amerikiečio kompanija iki ryto gėrė degtinę.

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://www.liveleak.com/ll_embed?f=6d4e9b10a404

21-erių studentas buvo sulaikytas oro uoste. Vasario mėnesį jis buvo pristatytas žiniasklaidai – vaikinas verkė ir atsiprašinėjo už vagystę. Plakatas, anot jo, turėjo būti „trofėjus“ iš kelionės. 

Šią savaitę JAV studentas už nusikaltimus prieš valstybę nubaustas 15 metų sunkiųjų darbų kalėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius