Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja pažadėjo išardyti branduolinių bandymų aikštelę – stebėti leis JAV ir JK žurnalistams

Šiaurės Korėja šeštadienį pranešė, kad ketina išardyti branduolinių bandymų aikštelę. Tarptautinės bendruomenės žurnalistai, įskaitant JAV ir Didžiosios Britanijos atstovus, bus šį mėnesį pakviesti stebėti, kaip sprogdinami tuneliai, skelbia CNN.
Kim Jong Unas stebi tarpžemyninės balistinės raketos paleidimą
Kim Jong Unas stebi tarpžemyninės balistinės raketos paleidimą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Diena anksčiau Pchenjanas pranešė, kad daugiau nevykdys raketų bandymų, apie kuriuos nebuvo skelbta, ir jokios kitos veiklos, kuri kelia grėsmę skrydžiams. Dabar valstybinė agentūra KCNA pranešė, kad bus išardoma branduolinių bandymų aikštelė.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas balandžio pabaigoje pranešė, kad jo tauta jau įvykdė savo misiją, bandant branduolinius ginklus.

Po šeštadienio pranešimo paaiškėjo daugiau detalių, kokių priemonių imsis Šiaurės Korėja, ardydama branduolinių bandymų aikštelę.

Išardymo ceremonija, kaip kad ją vadina Šiaurės Korėja, yra numatyta gegužės 23 dieną. Jos stebėti bus pakviesti tarptautinės bendruomenės žurnalistai. Tiesa, datą gali kiek pakoreguoti oro sąlygos.

Kadangi vietos nėra daug, bus pakviesti tik žurnalistai iš Kinijos, Rusijos, Pietų Korėjos, JAV ir Didžiosios Britanijos.

Pirmiausia bus sprogdinami tuneliai. Tada bus užblokuoti visi įėjimai į aikštelę, visos stebėjimo zonos, tyrimo vietos, apsaugos struktūros bus panaikintos. Apsaugos darbuotojai ir tyrėjai bus atšaukti, uždaryta visa teritorija aplink bandymų aikštelę. Punggye-ri bandymų aikštelė nuo Kinijos yra nutolusi maždaug 160 kilometrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius