Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja pirmąkart nenustatė ne vieno naujo COVID-19 atvejo nuo protrūkio pradžios

Šiaurės Korėja šeštadienį pranešė per pastarąją parą nenustačiusi nė vieno naujo užsikrėtimo pandeminiu koronavirusu atvejo – pirmąkart per daugiau kaip du mėnesius nuo pirmųjų šalyje patvirtintų COVID-19 atvejų gegužę.
Šiaurės Korėja, Pchenjanas
Šiaurės Korėja, Pchenjanas / 123RF.com nuotr.

Per 24 val. laikotarpį nuo ketvirtadienio vakaro „nebuvo pranešta apie jokius naujus karštligės pacientus“, sakoma valstybinės Korėjos centrinės naujienų agentūros (KCNA) pranešime.

Nuo pat pandemijos pradžios 2020 metais Pchenjanas taikė griežtas viruso plitimo prevencijos priemones, bet ekspertai sakė, kad kaimyninėse šalyse sparčiai plintant itin užkrečiamam koronaviruso omikron variantui buvo tik laiko klausimas, kada užkratas pasieks neturtingą izoliuotą šalį.

Nuo balandžio pabaigos Šiaurės Korėjojs užregistruota beveik 4,8 mln. užsikrėtimo atvejų, nurodė KCNA. Pranešime sakoma, kad „99,994 proc.“ šių žmonių visiškai pasveiko ir kad tebegydomi tik 204 pacientai.

Šiaurės Korėja savo pranešimuose užsikrėtusiuosius vadina „karštligės pacientais“, o ne „COVID pacientais“ – veikiausiai dėl nepakankamų testavimo pajėgumų.

Šalies sveikatos apsaugos sistema yra viena skurdžiausių pasaulyje, sako ekspertai. Šiaurės Korėjos ligoninės prastai aprūpinamos, šalis turi mažai intensyviosios terapijos skyrių, negauna vaistų COVID-19 gydyti ir neturi galimybių vykdyti masinį testavimą.

Pchenjanas apie pirmuosius COVID-19 atvejus paskelbė gegužės 12 dieną ir aktyvavo „aukščiausio lygio ekstremalios epidemijos prevencijos sistemą“. Šalies autoritarinis lyderis Kim Jong Unas pabrėžtinai ėmėsi vadovaujamo vaidmens, vyriausybei reaguojant į šią krizę.

Šiaurės Korėjoje, turinčioje apie 25 mln. gyventojų, žmonės nėra skiepijami nuo koronaviruso, Pchenjanui atmetus Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pasiūlymą aprūpinti šalį vakcinomis.

Gegužės pabaigoje Šiaurės Korėja pareiškė pradedanti matyti „pažangą“ bandant suvaldyti protrūkį, bet ekspertai tuo abejojo, argumentuodami, kad tai būtų beveik neįmanoma esant itin silpnai medicinos infrastruktūrai ir neskiepytiems gyventojams.

PSO ekstremaliųjų situacijų vadovas Michaelas Ryanas praeitą mėnesį sakė manąs, kad padėtis Šiaurės Korėjoje „blogėja, o ne gerėja“, bet pripažino, kad Pchenjanas teikia labai ribotą informaciją.

Pietų Korėja anksčiau siūlėsi perduoti Šiaurės Korėjai vakcinų ir kitos medicinos pagalbos, kad padėtų įveikti koronaviruso protrūkį.

Pchenjanas į šiuos pasiūlymus nepateikė jokio oficialaus atsakymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius