Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiaurės Korėja planuoja dar vieną branduolinės bombos bandymą?

Po sėkmingo ilgo nuotolio raketos paleidimo Šiaurės Korėja planuoja dar vieną – jau antrą šiemet – branduolinės bombos bandymą.

Tokią informaciją gavo kaimyninės Pietų Korėjos žvalgyba, skelbia yonhapnews.co.kr.

Jei ši informacija pasitvirtins, įtampa regione dar labiau išaugs. Sekmadienį Kim Jong Uno režimas į kosmosą paleido raketą, kaip skelbiama, iškėlusią palydovą į Žemės orbitą, ignoruodama Jungtinių Tautų sankcijas, draudžiančias šaliai atlikti tokio pobūdžio bandymus. Vis dėlto kaimyninės šalys ir JAV neabejoja, kad tai tebuvo priedanga, o tikrasis technologijų išbandymo tikslas – sukurti ilgo nuotolio balistinių raketų, galinčių gabento branduolines galvutes, arsenalą.

Sekmadienį paviešinta ir filmuota raketos paleidimo medžiaga:

Šiemet Šiaurės Korėja jau atliko bandomąjį branduolinės bombos sprogdinimą, kurio rezultatus seismologai fiksavo ir Lietuvoje. Na, o raketos paleidimas kol kas lyginamas su analogišku bandymu, režimo atliktu 2012 m.

„Viskas, ką matėme, panašu į sėkmingą 2012 m. paleidimo pakartojimą“, – „The Guardian“ cituoja raketinių technologijų ekspertą Johną Schillingą.

Jungtinės Valstijos, Japonija ir kitos šalys nedelsdamos pasmerkė Šiaurės Korėjos demaršą, aštriai reaguoja ir Jungtinių Tautų vadovybė. JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry pabrėžė, kad taip režimas šiurkščiai pažeidė Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos sprendimus. Pasak jo, Pchenjano veiksmai kelia grėsmę ne tik regiono, bet ir Jungtinių Valstijų saugumui. Be to, Pietų Korėja kartu su amerikiečiais ketina stiprinti savo priešraketinės gynybos sistemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius