Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiaurės Korėjoje per smarkius potvynius žuvo mažiausiai 76 žmonės

Šiaurės Korėjoje per smarkius potvynius žuvo mažiausiai 76 žmonės ir dar 75 laikomi dingusiais, dauguma aukų – vaikai, ketvirtadienį pranešė Raudonasis Kryžius.
Šiaurės Korėją nusiaubė potvyniai
Šiaurės Korėją nusiaubė potvyniai / „Scanpix“/AP nuotr.

Pietų Hvanghės ir Šiaurės Hvanghės provincijose dėl smarkių liūčių sukeltų potvynių ir žemės nuošliaužų be namų liko tūkstančiai žmonių. Buvo sugriauta daugiau nei 800 pastatų, įskaitant gyvenamuosius namus, klinikas ir mokyklas. Raudonojo Kryžiaus savanoriai ieško išgyvenusiųjų.

„Tūkstančiai neteko savo namų ir jiems skubiai reikia medicininės pagalbos, pastogės, maisto, geriamojo vandens ir sanitarinių sąlygų užtikrinimo“, – sakė Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijos (IFRC) Šiaurės Korėjos biuro atstovas Johnas Flemingas.

„Artėjant šaltajam metų sezonui, mes taip pat susirūpinę, kad ši nelaimė padidins ligų pavojų ir maisto trūkumą kai kuriose bendruomenėse“, – kalbėjo jis.

Neturtinga Šiaurės Korėja yra itin jautri gamtos stichijoms. 2016 metais Šiaurės Hvanghės provincijoje per potvynius žuvo daugiau nei 130 žmonių, šimtams tūkstančių gyventojų prireikė maisto ir pastogės.

Didžiąją šalies teritorijos dalį sudaro plikos, seniai iškirstos kalvos ir kalnai, per kuriuos lietaus vanduo netrukdomai srūva žemyn.

1994–1998 metais šalį nusiaubė virtinė potvynių ir sausrų, iš dalies lėmusių šimtus tūkstančių žmonių gyvybes nusinešusį badą. Prie sunkumų taip pat prisidėjo prastas šalies ekonomikos valdymas ir Sovietų Sąjungos paramos nutraukimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius