Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 04 26 /09:53

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas dvi valandas vėlavo į ceremoniją Vladivostoke

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas penktadienį vertė garbės sargybą ir pareigūnus laukti dvi valandas, bet galiausiai pasirodė vainiko padėjimo ceremonijoje Rusijos Tolimųjų Rytų Vladivostoko mieste.
Kim Jong Unas Vladivostoke
Kim Jong Unas Vladivostoke / „Scanpix“/AP nuotr.

Kitą dieną po savo pirmojo susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu 10 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku Kim Jong Unas mieste turėjo dalyvauti ceremonijoje, bet nepasirodė.

Kariams ir kariniam orkestrui laukiant lietuje, atėjo žinia, kad renginys prie memorialo Rusijos Antrojo pasaulinio karo Ramiojo vandenyno laivynui buvo atšauktas, ir raudonasis kilimas buvo susuktas.

Tačiau maždaug vidurdienį garbės sargyba sugrįžo, o dar po kelių minučių Kim Jong Unas atvažiavo savo juodu limuzinu.

Orkestras grojo iškilmingą muziką, sargyba padėjo didelį vainiką ant stovo prie amžinosios ugnies.

Kim Jong Unas, dėvėjęs juodą skrybėlę ir dvieilį paltą, trumpam priėjo prie vainiko, tuomet atsitraukė ir ramiai pastovėjo laikydamas skrybėlę rankoje.

VIDEO: Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas privertė jo laukti 2 val. – vėlavo į vainiko padėjimo ceremoniją

Už jo stovėjo vietos pareigūnai su raudonais gvazdikais, tarp jų regiono gubernatorius Olegas Kožemiaka.

Pražygiavo garbės sargyba, Kim Jong Unas trumpai šnektelėjo su vienu rusų karininku, o tada įsėdo į savo limuziną ir su visu kortežu nuvažiavo.

Šiaurės Korėjos lyderis į šį Ramiojo vandenyno uostamiestį atvyko trečiadienį, savo šarvuotu traukiniu. Ketvirtadienį penkias valandas vyko jo susitikimas su V.Putinu. Susitikimo metu abu lyderiai pažadėjo siekti glaudesnių ryšių.

V.Putinas tą pačią dieną išvyko į Kiniją, o Kim Jong Unas liko dalyvauti virtinėje kultūrinių renginių.

Rusijos žiniasklaida buvo pranešusi, kad jis turėjo apsilankyti Vladivostoko akvariume ir žiūrėti baleto spektaklį, bet penktadienį paskelbė, kad jo programa buvo reikšmingai sutrumpinta ir kad Kim Jong Unas išvyks anksčiau nei planuota.

VIDEO: Vladivostoke baigėsi Kim Jong Uno ir V.Putino derybos: sieks glaudesnių ryšių

Kim Jong Uno traukinys išvažiavo iš Vladivostoko

Šarvuotas traukinys, vežantis Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong Uną, penktadienį išvyko iš Rusijos Tolimųjų Rytų uostamiesčio Vladivostoko, pranešė vienas naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.

Kim Jong Unas palieka Rusiją po tris dienas trukusio pirmojo savo vizito šioje šalyje ir ketvirtadienį įvykusių derybų su prezidentu Vladimiru Putinu.

Kim Jong Unas dalyvavo išlydėjimo ceremonijoje Vladivostoko stotyje, į kurią atvyko savo privačiu limuzinu. Aikštėje prie stoties jį sutiko garbės sargyba, karinis orkestras sugrojo Rusijos ir Šiaurės Korėjos himnus, rusų dainą „Katiuša“.

Šiaurės Korėjos lyderio traukinys išvažiavo maždaug 5 val. 30 min. Grinvičo (8 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Kim Jong Unas ir V.Putinas per susitikimą sutarė siekti glaudesnių Maskvos ir Pchenjano santykių, be to, Kim Jong Unas apkaltino Vašingtoną „nesąžiningumu“ derybose dėl Šiaurės Korėjos branduolinio arsenalo.

V.Putinas ketvirtadienį iš Vladivostoko išvyko į kitą viršūnių susitikimą Pekine, o Kim Jong Unas liko penktadienio renginiams, įskaitant vainiko padėjimo ceremoniją.

Šiaurės Korėjos lyderis pažadėjo vėl apsilankyti Vladivostoke, po pietų su Kim Jong Unu žurnalistams sakė Primorės krašto gubernatorius Olegas Kožemiaka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius