-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaurės Korėjos parlamentas rengia retą sesiją

Marionetinis Šiaurės Korėjos parlamentas kitą mėnesį surengs retą sesiją, ketvirtadienį pranešė valstybinė žiniasklaida, įsibėgėjant dideliam diplomatiniam atšilimui tarp Pchenjano ir Seulo bei Vašingtono.
Šiaurės Korėjos parlamentas
Šiaurės Korėjos parlamentas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Uždaros Šiaurės Korėjos parlamentas susirenka tik kartą ar du per metus, dažniausiai vienos dienos sesijoms, per kurias tvirtinamas biudžetas ar kiti valdančiosios Darbininkų partijos sprendimai.

„Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos 13-osios Aukščiausiosios Liaudies Asamblėjos šeštoji sesija bus sušaukta Pchenjane balandžio 11 dieną“, – pranešė oficialioji naujienų agentūra KCNA.

Kitų detalių, taip pat ir dėl darbotvarkės, pranešime nepateikiama. Tokius susitikimus atidžiai stebi stebėtojai, bandantys įžvelgti ekonominės politikos pasikeitimus ar pareigūnų perstumdymą aukšto rango postuose.

Pranešimas apie parlamento sesiją pasirodė po neseniai įvykusių žiemos olimpinių žaidynių, sparčiai šylant santykiams tarp abiejų Korėjos pusiasalio šalių.

Pchenjanas nepatvirtino ir net tiesiogiai nepaminėjo dviejų siūlomų viršūnių susitikimų: Šiaurės Korėjos ir Pietų Korėjos lyderių derybų, ir taip pat, JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimo akis į akį su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu. Ši tyla kėlė susirūpinimą dėl Šiaurės Korėjos ketinimų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Jong Unas ir Donaldas Trumpas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Jong Unas ir Donaldas Trumpas

Tačiau antradienį Pchenjanas pripažino „stulbinamą atmosferą“ susitaikymui, nors neigė užuominas, kad sėsti prie derybų stalo jį privertė sankcijos po branduolinių ir raketų bandymų.

Pietų Korėja pasiūlė kitą savaitę surengti abiejų Korėjų aukšto rango pareigūnų derybas dėl Korėjų viršūnių susitikimo balandžio pabaigoje detalių, įskaitant datą ir darbotvarkę.

Seulas taip pat keturioms dienoms siunčia į Pchenjaną popmuzikos atlikėjų grupę, kurios koncertai bus pirmieji Pietų Korėjos artistų pasirodymai Šiaurės Korėjoje nuo 2007 metų.

Pietų Korėja ir JAV paskelbė planą balandžio 1 dieną atnaujinti metines bendras karines pratybas, kurios paprastai labai piktina Šiaurės Korėją, bet nurodė, kad pagrindiniai manevrai vyks mėnesiu trumpai. Tai vertinama kaip susitaikymo gestas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius